Немає нічого смачнішого, ніж відкрити баночку домашнього кисленького сливового варення взимку. Воно добре йде в пиріжки, пироги, вареники. У варення можна додати, крім кориці, та інші ароматні спеції.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Слива синя (сорти Угорка) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Пектин – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з слив в сиропі. Сливи перебрати, добре промити в декількох водах. Обсушити в друшляку, порізати навпіл і дістати кісточки.

Скласти плоди в каструлю, засипати цукровим піском і дати постояти, щоб сливи пустили сік. Якщо соку вийшло небагато, можна додати 1-2 склянки води. Варити масу до закипання, потім зняти з вогню. На наступний день знову поставити сливи на вогонь, довести до кипіння і зняти. Так все виконати 3 рази. В останній раз довести до кипіння, всипати мелену корицю. Якщо варення буде рідкуватим, змішати пектин з 1 ст. л. цукру і, постійно заважаючи варення, ввести тонкою цівкою пектин.

Коли варення з слив охололо, розкласти його по простерилизованным банкам, закрити кришками. Прибрати під теплу ковдру остигати.

Унести охолоджені заготовки на зберігання в комору або підвал.

Приємного апетиту!

Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення зі слив з корицею Варенье Желе із слив на зиму