Варення з троянди з пектином буде у вас і ароматною начинкою для домашніх десертів, і ліками при застуді, і допоможе заснути під час безсоння, і зніме симптоми дратівливості. Вам надається його класичний рецепт. Для варення краще всього підійдуть пелюстки, рожеві за кольором, але можна взяти і інших кольорів, навіть шипшини. Пектин зробить рожеве варення густішим.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Пелюстки троянд – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Пектин – 1 ч. л.
- Вода – 1.5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з троянд з пектином? Для приготування трояндового варення зберіть тільки розкрилися бутони квітів і бажано рано вранці, коли вміст ефірних олій у квітках найбільше. Квітки можна збирати протягом декількох днів і зберігати в пакеті в холодильнику.
Пелюстки троянди акуратно відокремте від чашечок і покладіть в сито. Потім сито кілька разів струсніть, щоб пішла дрібна живність і сміття, і пелюстки зважте.
Промийте пелюстки холодною водою. Це можете зробити порційно.
Залиште пелюстки в ситі на деякий час, щоб стекла вода.
Підготовлені пелюстки покладіть в окремий посуд і засипте однією склянкою цукру. Додайте вичавлений сік лимона. Залиште 3 ложки цукру для розмішування з пектином.
Рукою трохи перетріть пелюстки з цукром і лимонним соком.
Посуд з перетертими пелюстками накрийте серветкою і залиште на 12 годин.
Після закінчення цього часу в окремій каструлі зваріть сироп з цукру, що залишився і півтори склянок води.
У гарячий сироп перекладіть рожеві пелюстки з соком і поваріть варення на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Змішайте в чашці пектин з цукром і введіть його в варення. Все добре розмішайте, щоб пектин і цукор розчинилися, і поваріть варення ще 5 хвилин.
Ваше ароматне рожеве варення з пектином готово. Воно ще рідкувате, але після охолодження стане густим.
Перекладіть приготоване варення в невеликі стерильні баночки і закупорьте прокип’яченими кришками. Трохи варення залиште, щоб зняти пробу. Зберігайте варення з троянди тільки в холодильнику.
Їжте на здоров’я!
Варення з пелюсток роз Варенье