Варення з троянди з пектином буде у вас і ароматною начинкою для домашніх десертів, і ліками при застуді, і допоможе заснути під час безсоння, і зніме симптоми дратівливості. Вам надається його класичний рецепт. Для варення краще всього підійдуть пелюстки, рожеві за кольором, але можна взяти і інших кольорів, навіть шипшини. Пектин зробить рожеве варення густішим.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Пелюстки троянд – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Пектин – 1 ч. л.
  • Вода – 1.5 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з троянд з пектином? Для приготування трояндового варення зберіть тільки розкрилися бутони квітів і бажано рано вранці, коли вміст ефірних олій у квітках найбільше. Квітки можна збирати протягом декількох днів і зберігати в пакеті в холодильнику.

Пелюстки троянди акуратно відокремте від чашечок і покладіть в сито. Потім сито кілька разів струсніть, щоб пішла дрібна живність і сміття, і пелюстки зважте.

Промийте пелюстки холодною водою. Це можете зробити порційно.

Залиште пелюстки в ситі на деякий час, щоб стекла вода.

Підготовлені пелюстки покладіть в окремий посуд і засипте однією склянкою цукру. Додайте вичавлений сік лимона. Залиште 3 ложки цукру для розмішування з пектином.

Рукою трохи перетріть пелюстки з цукром і лимонним соком.

Посуд з перетертими пелюстками накрийте серветкою і залиште на 12 годин.

Після закінчення цього часу в окремій каструлі зваріть сироп з цукру, що залишився і півтори склянок води.

У гарячий сироп перекладіть рожеві пелюстки з соком і поваріть варення на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Змішайте в чашці пектин з цукром і введіть його в варення. Все добре розмішайте, щоб пектин і цукор розчинилися, і поваріть варення ще 5 хвилин.

Ваше ароматне рожеве варення з пектином готово. Воно ще рідкувате, але після охолодження стане густим.

Перекладіть приготоване варення в невеликі стерильні баночки і закупорьте прокип’яченими кришками. Трохи варення залиште, щоб зняти пробу. Зберігайте варення з троянди тільки в холодильнику.

Їжте на здоров’я!

Варення з пелюсток роз Варенье