чи Пробували ви коли-небудь ароматне грушеве варення, де груші заготовлені цілком в цукровому сиропі? З заготівлею такого варення немає особливих турбот, єдине – термічна обробка варення відбувається короткими циклами у декілька етапів, тому процес приготування затягується, щоб варення могло повністю охолонути і знову пройти процес обробки. Груші, заготовлені таким способом, виходять дуже соковитими, мають тонкий аромат кориці і присмак лимона.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Груша (невеликого розміру) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Кориця – 1 – 3 палички
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
Готувати варення з цілих груш з хвостиками в цукровому сиропі просто! Груші промиваємо під теплою проточною водою, видаляючи суцвіття. Плодоніжки у грушах можна не видаляти – на смак це не впливає, а виловлювати груші за хвостик дуже зручно. Викладаємо груші на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули від води.
В каструлю з товстим дном насипаємо цукор і наливаємо воду, перемішуємо дерев’яною ложкою і ставимо на середній вогонь.
Часто помішуючи сироп, поки цукор повністю не розчиниться, доводимо масу до кипіння, після чого проварюємо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню. Груші викладаємо в глибоку каструлю з товстим дном і заливаємо гарячим сиропом.
Додаємо корицю (це можуть бути палички або мелена кориця. Особливої різниці немає, але мелена кориця дасть невеликий осад, в той час як палички візуально виглядають краще) і ставимо на середній вогонь.
Помішуючи, доводимо варення до кипіння, після чого даємо варенню покипіти 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.
Даємо варенню повністю охолонути 5-6 годин або залишаємо його на ніч. За цей час груші просочаться сиропом.
Після того, як варення охолоне, знову ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо 3-5 хвилин і знімаємо з вогню. Таку процедуру проводимо 3-4 рази.
В останній раз ставимо варення на вогонь і додаємо в нього лимонний сік, перемішуємо, кип’ятимо і знімаємо з вогню.
Розкладаємо гаряче варення по стерилізованим банкам, щільно закорковуємо прокип’яченими кришками і перевертаємо їх догори дном.
Перевіряємо на герметичність і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце, де вона може зберігатися всю зиму.
Варення можна дегустувати відразу після остигання, однак якщо воно постоїть 2-3 тижні, тоді груші добре напитаются сиропом і ароматом кориці і стануть набагато смачніше.
Варення з груш з корицей Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Варенье