Полуниця сорту «Вікторія» одна з найбільш поширених. І це не дивно: ягоди цього сорту дуже соковиті і ароматні. Варення з вікторії з пектином нічим не поступається свіжим ягодам: воно таке ж смачне і соковите. Безперечно, таке варення стане улюбленим у вашій родині.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Суниця Вікторія – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,6 кг
  • Лимон – 2 шт.
  • Пектин – 2 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з полуниці Вікторія з пектином. Банки і кришки для варення з вікторії з пектином стерилізувати будь-яким доступним вам способом.

Підготувати необхідні для варення інгредієнти. Полуницю розморозити (якщо заморожена) і помити і очистити (якщо свіжа).

У велику каструлю всипати полуницю, засипати її цукром, додати сік 2 лимонів і натерту на дрібній тертці цедру лимонів. Все ретельно перемішати.

Поставити каструлю з інгредієнтами на вогонь, довести до кипіння. Додати в варення пектин, перемішати, варити на повільному вогні близько 40 хвилин.

Готове варення з вікторії з пектином розлити по заздалегідь підготовленим банкам, закрутити кришками. Залишаємо варення остигати під пледом. Потім можна переставити варення з вікторії в місце для зберігання на зиму. Ласощі для всієї родини готово! Приємного апетиту!

Варення Варення з вікторії Варення з суниці