За цим рецептом ви можете приготувати густе і смачне варення з м’яких і добре дозрілих злив. У таких злив кісточка добре відділяється, і варення буде чудовою мармеладної текстури. Для цього варення візьміть великі сливи, угорку або ренклод. Готуємо способом триразової варіння.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з м’яких слив, сливи для приготування варення добре промийте холодною водою і обсушити рушником. Потім плоди розріжте на половинки, видаліть кісточки і половинки наріжте на дрібні шматочки.

Нарізані сливи покладіть в глибоку каструлю, адже при варінні сливове варення сильно роздувається.

Сливи засипте розрахованим кількістю цукру і залиште на 1-2 години, щоб зливу дала достатньо свого соку.

Коли сливи дадуть сік, каструлю поставте на маленький вогонь і доведіть варення до кипіння. Поваріть сливи 5 хвилин, вимкніть вогонь і залиште варення до повного охолодження. Це 3-4 години. Потім остигле варення повторно поваріть протягом 5 хвилин і знову протягом 3-4 годин остудіть.

Третій раз варення поваріть ще 5 хвилин і розлийте в стерильні баночки. Баночки щільно закупорьте прокип’яченими кришками і після охолодження перенесіть на зберігання в темне місце.

Варення з м’яких слив можна намазувати на бутерброди або використовувати як начинку для домашньої випічки.

Вдалих заготовок!

Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі сливи без кісточок