Зварити вікторію звичайним способом з довгим уварювання і не втратити форму ягід нереально. Саме тому, якщо вам потрібно, щоб ягоди вціліли, необхідно використовувати метод п’ятихвилинки. Великі ягоди збережуть свою форму, їх можна буде використовувати як начинку у випічці або для прикраси.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Суниця Вікторія – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 2,25 кг

Процес приготування:

Готувати варення з вікторії з великими цілими ягодами легко! Ягоди садової суниці відсортувати, прибрати побиті або гнилі. Вибрати найбільш великі і міцні екземпляри. Помити вікторію до чистоти і просушити на рушнику. Прибрати чашолистки, перекласти ягоди в таз для варіння.

Пересипати вікторію шарами цукровим піском і прибрати в холодильник на 12 годин. За цей час вікторія пустить велика кількість соку.

Суміш дуже акуратно перемішати, поставити таз на середній вогонь, довести до кипіння. Потім вогонь зменшити до слабкого і варити варення 5 хв. Потім вимкнути плиту і дати масі постояти 12 годин.

Виконати ту ж маніпуляцію ще раз. Обов’язково знімати піну.

В третій раз довести варення до кипіння, варити 5 хв., злегка перемішуючи ягоди.

варення Розкласти гарячим по стерильним банкам, закатати за допомогою машинки прокип’яченими кришками. Перевернути банки з ласощами під теплою ковдрою догори дном і дати повністю охолонути. Унести десерт на зберігання в прохолодне затемнене приміщення.

Приємного апетиту!

Варення з виктории Варення з суниці Варенье