У процесі варіння вишні не розварюються в кашку. Часто вишневе варення являє собою рідкий сироп з ягодами. По нашому рецепту ви зможете приготувати густе однорідне вишневе варення.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Щоб приготувати густе варення з вишні без кісточок, вишню помийте, переберіть від гілочок, листочків, поганих і зіпсутих ягід. З ягід акуратно видаліть кісточки.

Складіть ягоди в емальований миску або каструлю, посипте їх цукром. Залиште ягоди під цукром на три години. Після закінчення цього часу вишня виділить сік, додайте до ягідної маси склянку води.

Поставте ємність на повільний вогонь, постійно помішуючи ягідну масу, варити до розчинення цукру. Коли цукор повністю розчиниться, збільште вогонь і доведіть варення до кипіння, ложкою зберіть пінку з поверхні, зніміть каструлю з вогню. Процідіть сироп від ягід. Варіть Сироп окремо до закипання, потім перекладіть в нього ягоди.

В попередньо стерилізовані банки розкладіть гаряче варення, загорніть кришки, остудіть і залиште в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні без цукру на зиму Вишня у власному соку на зиму