З вишні можна приготувати безліч варіантів заготовок. З кісточками і без, цілими ягодами і подрібненими. Перевага варення з подрібнених ягід у тому, що його дуже зручно використовувати в якості добавки до млинців, як прошарок для торту, як готову базу для киселю – вся справа в практично однорідної консистенції. Для подрібнення ягід зручно використовувати м’ясорубку або блендер.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з вишні через м’ясорубку, вишню ретельно промиваємо, ягоди з дефектами викидаємо, випадкові гілочки і листочки витягуємо. Чистим ягодам даємо повністю обсохнути.

Тепер виймаємо кісточки з вишень. Для цього зручно використовувати спеціальне пристосування для виймання кісточок.

Ягоди без кісточок пропускаємо через м’ясорубку. Вишневу масу кладемо в каструлю або об’ємну вогнетривку миску і висипаємо в неї вказану кількість цукрового піску. Ставимо посуд на плиту і доводимо масу до кипіння.

Варимо варення на середній температурі при постійному помішуванні, щоб уникнути пригорання. На варіння варення піде приблизно тридцять-сорок хвилин. За цей час частина вологи випарується, варення увариться, стане трохи густіше.

Готове варення гарячим розкладаємо по сухим простерилизованным банкам і закриваємо сухими стерилізованими кришками. Даємо банкам з варенням повністю охолонути і прибираємо з в і темне сухе місце зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні Варення з вишні без кісточок на зиму Вишня у власному соку на зиму Повидло