В такому варення солодке черешню відтіняє смак цитрусових і вишневі нотки, надаючи йому легку кислинку.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Черешня біла – 12 ст.
- Вишня – 2 склянки
- Апельсин – 2 шт.
- Лимон – 2 шт.
- Цукор-пісок – 12 ст.
Процес приготування:
Як приготувати варення з вишні і черешні без кісточок на зиму? Свіжу черешню вимийте під проточною водою і видаліть гілки і листя.
Приберіть кісточки з ягід і складіть її в таз.
Всипте цукор і поставте таз на вогонь, закип’ятити і варіть на малому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.
Вишню вимийте, дістаньте з неї кісточки. Апельсини і лимони обшпарте окропом і розріжте на частки. Перекрутіть вишню і цитрусові на м’ясорубці.
Додайте подрібнену масу до черешні, перемішайте і поваріть 10 хвилин, помішуючи. Варення розкладіть по стерильним банкам і закрутіть.
Приємного апетиту!
Варення з білої черешні Варення з вишні Варення з жовтої черешні без кісточок Варення з черешні без кісточок