В такому варення солодке черешню відтіняє смак цитрусових і вишневі нотки, надаючи йому легку кислинку.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Черешня біла – 12 ст.
  • Вишня – 2 склянки
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 12 ст.

Процес приготування:

Як приготувати варення з вишні і черешні без кісточок на зиму? Свіжу черешню вимийте під проточною водою і видаліть гілки і листя.

Приберіть кісточки з ягід і складіть її в таз.

Всипте цукор і поставте таз на вогонь, закип’ятити і варіть на малому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.


Вишню вимийте, дістаньте з неї кісточки. Апельсини і лимони обшпарте окропом і розріжте на частки. Перекрутіть вишню і цитрусові на м’ясорубці.

Додайте подрібнену масу до черешні, перемішайте і поваріть 10 хвилин, помішуючи. Варення розкладіть по стерильним банкам і закрутіть.

Приємного апетиту!

Варення з білої черешні Варення з вишні Варення з жовтої черешні без кісточок Варення з черешні без кісточок