На приготування такого приголомшливого ласощі знадобиться час на расстойку ягід, але цей процес дозволяє отримати насичений смак. За таким рецептом готували варення ще наші бабусі. Готування в 3 етапи – перевірений часом спосіб отримати ароматне і густе ласощі на зиму.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Вишня – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з вишні з кісточками без води на зиму, вишню переберіть від сміття та листя і вимийте. Викладіть на рушник і дайте ягоді обсохнути. Складіть її в каструлю.


Всипте до неї цукор. Якщо дуже кисла ягода всипте більше цукру, ніж зазначено вище. Розмішайте масу і залиште, щоб ягода дала сік на 8 годин.

Перемішайте заготовку, щоб цукор не пригорав до дна. Поставте каструлю на середній вогонь.

Постійно заважайте варення, щоб воно не підгоріло. Закип’ятіть масу, поваріть 3 хвилини і вимкніть. Залиште варення настоятися ще 6 годин, перемішуючи щогодини.

Знову відправте варення на вогонь, закип’ятити і поваріть, постійно заважаючи, 5 хвилин. Вимкніть і знову залиште постоять 6 годин.


Знову помістіть варення на плиту і готуйте 5 хвилин, прибираючи пінку. Розкладайте гаряче ласощі по стерильним підготовленим банкам і закатайте. Переверніть банки і накрийте ковдрою до абсолютного остигання.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з вишні п'ятихвилинка Варення з цілими ягодами вишні з кісточками Вишня в сиропі з кісточками на зиму Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму