Вишня і черешня прекрасно поєднуються між собою, тому компотик з цих ягід – справжня знахідка для зимового часу. Не полінуйтеся в літній сезон заготовити цей апетитний компотик і зберегти його на зиму.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Вишня – 0.5 кг
  • Черешня – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з вишні і черешні. Переберіть ягідки і видаліть плодоніжки у вишні та черешні. Добре промийте ягідки в проточній воді.

В чисто вимиті, простерилізовані банки, викладіть приблизно за триста грам ягід. Одночасно з цим на плиті закип’ятіть чисту воду.

В банки з ягодами влити окріп і накрийте кришками. Залиште банки в такому вигляді на десять хвилин.

Воду злийте з банок в каструлю за допомогою спеціальної дірявим кришки і знову доведіть до кипіння воду в каструлі.

Всипте в вишневий відвар цукровий пісок і спробуйте на смак. За бажанням можете додати ще цукрового піску.

В банки з ягодами влийте киплячий сироп, після того як цукровий пісок повністю розійдеться. Відразу ж загорніть банки з компотом і залиште їх остигати в теплі протягом доби.

Готовий узвар зберігайте в льосі або коморі, з помірною температурою і без доступу до сонячних променів.

Вишня на зиму Компот з вишні на 2-х літрову банку Компот з вишні на зиму Черешня на зиму