Дуже смачно звучить вишня начинках для пирогів і тортах, проте взимку ціна на ці ягоди трохи кусається. Пропонуємо заготовити смачний та запашний вишневий джем з сезонних ягід, який взимку в готовому вигляді можна використовувати в кондитерські вироби.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати вишневий джем для пирога, необхідно ягоди перебрати, помити, видалити кісточки з допомогою скріпки або спеціальної машинки. Висипати підготовлені ягоди в каструлю з товстими стінками.

Додати до вишні 1 склянку цукрового піску і розмішати. Поставити на сильний вогонь і дочекатися закипання. Після закипання варити близько 5 хв, не збавляючи вогонь.

Додати в каструлю ще 200 р цукрового піску і перемішати. Знову варити 5 хв, помішуючи і збираючи піну з поверхні.

Всипати ще один стакан цукру і розмішати. Варити протягом 5 хв, а потім висипати в каструлю залишки цукру. Все перемішати, поварити ще 5 хв. і зняти з плити.

Розлити готовий вишневий джем в гарячому стані за простерилизованным скляних ємностей і закатати або закрити пластмасовими кришками. Перевернути тару з джемом догори дном під теплою ковдрою і залишити до повного охолодження. Прибрати на зберігання в підвал або комору.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Вишня з цукром на зиму Джем з вишні Джеми