Як правило, щоб отримати густу консистенцію варення, необхідно довго його уварювати: волога випаровується і сироп густіє. Але при такому способі варіння вітаміни і мікроелементи стрімко руйнуються. Але можна приготувати густе варення і без тривалої варіння – для цього потрібен желфикс. З додаванням цього желюючий компонента підсумкова консистенція варення виходить густий, хоча ягоди піддавалися температурній обробці лічені хвилини.
Інгредієнти: на 2 л.
- Вишня – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Желфикс – 20 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з вишні з желфиксом, вишні ретельно миємо. Ягоди з дефектами і сторонні домішки викидаємо.
Чистим ягодам даємо обсохнути, помістивши їх у друшляк або розсипавши на великий рушник.
Виймаємо кісточки з підготовлених вишень. Можна це робити за допомогою шпильки, але набагато зручніше і швидше скористатися спеціальним пристосуванням – косточковыталкивателем. Виштовхувати кісточки стоїть над посудом, в якій буде варитися варення, щоб туди стікав цінний сік.
В окремому посуді невеликого обсягу змішуємо весь желфикс зі склянкою цукру.
Висипаємо суміш на очищені вишні, перемішуємо і ставимо посуд на плиту
. Періодично помішуючи, доводимо масу до кипіння. Всипаємо залишився кількість цукру, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо варення три-чотири хвилини і відразу знімаємо з плити.
Утворилася пінку знімаємо чистою сухою ложкою.
Гаряче варення розливаємо по сухим стерилізованим банкам і закриваємо чистими, стерильними кришками. Даємо заготівлі охолонути і ставимо в темне прохолодне місце для зберігання.
Правильно приготоване варення протягом декількох днів має загуснути.
Приємного апетиту!
Варення з вишні Варення з вишні без цукру на зиму Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Варенье Вишня з цукром на зиму Вишня у власному соку на зиму