Швидка закачування на зиму з найпростіших і доступних продуктів. Процес приготування займе мінімум часу, а результат вище всяких похвал. Так як яблука проходять мізерну теплову обробку, в них зберігається велика частина вітамінів і кислот.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Мед – 1 ст. л.
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з яблук часточками п’ятихвилинка на зиму. Головний інгредієнт ретельно промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо кубиками середнього розміру (приблизно 2 на 2 сантиметри) і видаляємо насінну коробочку разом з усіма кісточками. Перекладаємо в каструлю, додаємо воду і ложку меду.

Нарізані фрукти засипаємо одним кілограмом цукру і ставимо на маленький вогонь.

Як тільки почнеться процес нагрівання, починаємо акуратно перемішувати вміст посуду з допомогою дерев’яної ложки або лопатки, намагаючись не пошкоджувати шматочки яблук.

Після закипання, засікаємо рівно п’ять хвилин і вимикаємо. За цей час цукор повністю розтане, а яблука дадуть сік і в сукупності утворюють цукровий сироп.

Готове варення набуває бурштиновий колір, а кубики стають прозорими.

П’ятихвилинку розливаємо по стерильним банкам і залишаємо до повного охолодження. Потім зберігаємо в підвалі або на балконі. Приємного апетиту!

Варенье