Шалено шкода викидати залишилися яблучка, які не вдалося з’їсти під час сезону, тому пропоную приготувати дивовижно смачне яблучне варення з цікавою добавкою – апельсином.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з яблук часточками з апельсином, ретельно промиваємо апельсин, так як ми будемо використовувати цедру. З допомогою терки акуратно знімаємо верхній шар – цедру, м’якоть подрібнюємо і додаємо 100 мл води.

Апельсинове пюре, цедру і цукор з’єднуємо в чашу мультиварки і доводимо до кипіння. Рекомендується встановлювати «ручний» режим з температурою не більш 120 градусів.

Яблука відчищаємо від шкірки, виймаємо серцевину з кісточками і нарізаємо тонкими часточками.

Нарізані яблука перекладаємо до апельсинового сиропу, ретельно перемішуємо і, закривши кришку, продовжуємо варити протягом години на тій же програмі.

Після закінчення часу розливаємо отримане варення по заздалегідь простерилизованным банкам і закатуємо. Далі перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і залишаємо остигати до кімнатної температури.

Після остигання готові банки прибираємо на зберігання в темне місце. Приємного апетиту!

Варенье