Ідеальне яблучне варення за п’ять хвилин повинен приготувати кожен, враховуючи, скільки фруктів з’явилося на деревах у цьому сезоні. Прозорий і ароматний десерт поєднується з дуже багатьма стравами: можна додати в сир або подати з млинцями, намазати на свіжий хліб і запити чаєм або просто поглинати солодкість ложкою – маса варіацій!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,8 – 1 кг
  • Вода – 0.5 ст.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з яблук в мультиварці Поларіс, заздалегідь промиті і обсушені яблука нарізаємо довільно, обов’язково видаляють шкірку, середину і насіння – залишаємо тільки соковиту м’якоть, але й обрізки не викидаємо, бо зовсім скоро вони нам знадобляться.

Раніше зрізану шкірку і серцевини перекладіть в посуд відповідного розміру, залийте половиною склянки води і варіть протягом 10 хвилин. Отриманий відвар переливаємо в чашку.

Нарізану м’якоть яблука засипте цукром, а зверху вилийте отриманий відвар. Тепер включаємо режим «гасіння» і забуваємо про наш напівготовому варення на одну годину.

Якщо в кінцевому результаті, хочемо отримати джем, то через годину, масу варто ретельно перемішати і продовжити «гасіння» протягом 40 хвилин. Якщо ж ми хочемо отримати варення, в якому будуть відчуватися шматочки фрукта, то саме час припинити роботу мультиварки.

В заздалегідь простерилизованную банку викладаємо гаряче варення і щільно закручуємо. Наповнену ємність перевертаємо догори дном, накриваємо пледом і чекаємо повного остигання. Потім подаємо до столу або ж прибираємо на зберігання в місце без потрапляння прямих сонячних променів. Приємного апетиту!

Варенье