Малина – неймовірно корисна ягода, і для того, щоб заготовити їх на зиму і при цьому зберегти максимум користі, заготовлювати її краще всього без термічної обробки. Пропонуємо рецепт перетертої з цукром малини, яка відмінно зберігається протягом зими.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Малина – 1 л
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати малину в холодильнику перетерта з цукром без варіння на зиму. Малину промиваємо і перебираємо. Видаляємо листочки і плодоніжки.
Трохи розминаємо ягоди, щоб вони пустили сік, але не доводимо до стану пюре.
По частинах засипаємо до ягід цукор, ретельно перемішуючи. Залишаємо малину приблизно на 6 годин, щоб цукор повністю розчинився. Періодично перемішуємо.
Стерилізуємо банки для зберігання перетертої малини.
Розкладаємо ягоди по банкам і закрити їх кришками. Зберігати малину краще всього в холодильнику. Приємного апетиту!
Варення з малини Варенье Малина без варіння з цукром на зиму Малина без варіння на зиму Малина з цукром для зберігання в холодильнику Малина протерта без варіння з цукром на зиму