Малина – неймовірно корисна ягода, і для того, щоб заготовити їх на зиму і при цьому зберегти максимум користі, заготовлювати її краще всього без термічної обробки. Пропонуємо рецепт перетертої з цукром малини, яка відмінно зберігається протягом зими.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Малина – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати малину в холодильнику перетерта з цукром без варіння на зиму. Малину промиваємо і перебираємо. Видаляємо листочки і плодоніжки.

Трохи розминаємо ягоди, щоб вони пустили сік, але не доводимо до стану пюре.

По частинах засипаємо до ягід цукор, ретельно перемішуючи. Залишаємо малину приблизно на 6 годин, щоб цукор повністю розчинився. Періодично перемішуємо.

Стерилізуємо банки для зберігання перетертої малини.

Розкладаємо ягоди по банкам і закрити їх кришками. Зберігати малину краще всього в холодильнику. Приємного апетиту!

Варення з малини Варенье Малина без варіння з цукром на зиму Малина без варіння на зиму Малина з цукром для зберігання в холодильнику Малина протерта без варіння з цукром на зиму