Королівський рецепт абрикосового варення полягає в тому, щоб поєднати користь і смак фруктів і їх кісточок. У процесі варіння абрикосові кісточки доходять до стану, при якому вони стають придатним для вживання в їжу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1.6 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Ядерця абрикосів – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з абрикосів по-королівськи. Абрикоси вимити і видалити з них кісточки з допомогою дерев’яної палички. Шпажку вставте в місце, де була плодоніжка і просто виштовхніть кісточку з фрукта.

Кісточки розбийте молотком і дістаньте горішки. Горішки повинні бути солодкі на смак, якщо вони сильно гірчать, то можна замінити їх іншими горіхами, мигдалем або кешью.

воду З’єднайте з цукром і зваріть густий солодкий сироп.

Вкладіть у фрукти очищені ядра з кісточок. Проколіть шкірку абрикосів в декількох місцях, щоб вона не луснула при термообробці та фрукти зберегли свою форму.

Покладіть фрукти в цукровий сироп. Доведіть сироп до кипіння і залиште варення на 10-12 годин настоятися. Повторіть цю процедуру ще 2 рази, кожен раз кип’ятіть фрукти не більше 2 хвилин.

Після останнього кип’ятіння додайте варення сік одного лимона і варіть на невеликому вогні 2-3 хвилини.

Розкладіть фрукти по стерилізованим баночках, залийте сиропом і закатайте. Воістину королівське ласощі готовий.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з ядерцями Варення з абрикосів по-азербайджански Варенье