З появою мультиварок на ринку, життя багатьох господинь стала набагато простіше! Адже тепер не потрібно шукати на запилених полицях величезні емальовані тази, контролювати вогонь на плиті і стежити за тим, щоб пінка не втекла на плиту. Вашій увазі представляю нескладний рецепт дуже смачного варення.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Яблука – 2 – 2,5 кг
- Апельсин – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Ванільний цукор – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати варення з яблук з апельсином в мультиварці? Яблука і цитрусові промиваємо під струменем води і обсушуємо з допомогою паперових рушників. Для цього рецепта ідеально підходять яблука «Антонівка», так як в процесі варіння вони розварюються, і виходить практично однорідна маса.
Чисті яблука нарізаємо четвертинками, позбавляючись від зіпсованих ділянок, насінної коробочки і хвостиків.
Отримані четвертинки нарізаємо довільно, так як в процесі варіння шматочки все одно розм’якшаться до кашоподібного стану, тому нарізка нам не важлива.
З апельсинів акуратно знімаємо цедру, не зачіпаючи білу оболонку. Найзручніше це робити за допомогою дрібної терки.
Далі знімаємо білий шар і повністю звільняємо» м’якоть від плівок і перегородок, розбираємо на волокна.
Підготовлені інгредієнти пересипаємо в чашу мультиварки і засипаємо цукром (за бажанням додаємо ванілін) і ретельно перемішуємо. В ідеалі, кристали цукру повинні повністю обволікати фрукти.
В мультиварці включаємо програму «варення», якщо такої немає, то підійде програма «гасіння» і ставимо таймер на годину. Після, ретельно перемішуємо і ставимо ще на одну годину.
Готове варення змінює колір – воно стає темного насиченого кольору і має консистенцію, що нагадує пюре. Розкладаємо по стерильним банкам і щільно закручуємо кришками.
Зберігати готовий продукт слід в темному прохолодному місці. Приємного апетиту!
Варенье