Сливи добре підходять для консервування. З плодів можна приготувати ароматний і смачний джем, який стане ідеальним доповненням до вашої випічці. Крім того, ласощі можна подавати як самостійний десерт.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для готування варення зі сливи без кісточок? Для джему вибираємо хороші свіжозібрані сливи. Дуже стиглі або пошкоджені не підходять. Перебираємо плоди і ретельно промиваємо під водою.

Кожну сливу розрізаємо навпіл і акуратно дістаємо кісточку. Така форма дозволить зробити джем максимально густим.

Підготовлені сливи засипаємо цукром і залишаємо на 4 години. За цей час плоди пустять сік, можна продовжувати підготовку.

Ставимо настоявшиеся сливи з цукром на плиту. Варимо на повільному вогні протягом 40 хвилин. Часто помішувати не потрібно, достатньо періодично перевіряти, щоб плоди не прилипали до дна каструлі. Знімаємо пінку за необхідності.

Готовий джем розливаємо по банках, накриваємо рушником і даємо охолонути. Ласощі готово!

Варення з жовтої сливи Варення зі сливи без косточек Варенье Сливи на зиму