Смачне і в міру солодке варення виходить з ягід зеленого агрусу. Ласощі має приємний аромат і неймовірний бурштиновий колір.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Агрус зелений – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Листя вишні – 15 шт.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з зеленого агрусу. Підготуємо всі інгредієнти. Вишневі листя промиємо під водою. Агрус очистимо від гілок.

Дістанемо з усіх ягід насіння. Для цього візьмемо шпильку, продавим ягоду і витягнемо начинку з насіння. Для варення нам знадобляться тільки самі зелені ягоди, насіння можна використовувати для компоту.

Очищений агрус кладемо в каструлю і заливаємо водою, ставимо на плиту.

Додаємо в киплячу воду листя вишні, тримаємо на вогні ще пару хвилин і вимикаємо. Даємо охолонути і відправляємо в холодильник на 8-10 годин.

Через выжданное час, дістаємо з каструлі все листя. Їх викидаємо. Ягоди з відваром кип’ятимо і висипаємо цукор, перемішуємо і тримаємо на середньому вогні 20-30 хвилин. Після цього варення готове. Його можна розлити по банках.

До столу подавати в порційному блюдце. Приємного чаювання!

Агрус на зиму Варення Варення з агрусу з вишневими листям Варення з зеленого агрусу