Смачне і в міру солодке варення виходить з ягід зеленого агрусу. Ласощі має приємний аромат і неймовірний бурштиновий колір.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Агрус зелений – 1 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Листя вишні – 15 шт.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з зеленого агрусу. Підготуємо всі інгредієнти. Вишневі листя промиємо під водою. Агрус очистимо від гілок.
Дістанемо з усіх ягід насіння. Для цього візьмемо шпильку, продавим ягоду і витягнемо начинку з насіння. Для варення нам знадобляться тільки самі зелені ягоди, насіння можна використовувати для компоту.
Очищений агрус кладемо в каструлю і заливаємо водою, ставимо на плиту.
Додаємо в киплячу воду листя вишні, тримаємо на вогні ще пару хвилин і вимикаємо. Даємо охолонути і відправляємо в холодильник на 8-10 годин.
Через выжданное час, дістаємо з каструлі все листя. Їх викидаємо. Ягоди з відваром кип’ятимо і висипаємо цукор, перемішуємо і тримаємо на середньому вогні 20-30 хвилин. Після цього варення готове. Його можна розлити по банках.
До столу подавати в порційному блюдце. Приємного чаювання!
Агрус на зиму Варення Варення з агрусу з вишневими листям Варення з зеленого агрусу