Чорна смородина, без сумніву, є справжнім джерелом вітамінів. У представленому рецепті всі вітаміни, які містяться в цій ягоді, зможуть по максимуму зберегти свої корисні властивості, оскільки такі ласощі як чорна смородина у власному соку не піддається термічній обробці.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • чорна Смородина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати чорну смородину у власному соку легко! Для початку необхідно ретельно промити ягоди смородини, потім покласти їх на друшляк для того, щоб зайва вода скла.

Близько двохсот грамів чорної смородини необхідно подрібнити за допомогою блендера.

В отримане пюре необхідно всипати ягоди смородини, а також цукор. Все ретельно перемішуємо.

Банки з кришками слід підготувати заздалегідь. Ємність з ягодами відправляємо на середній вогонь. Після закипання, маса повинна знаходитися на вогні п’ять хвилин. Не забувайте помішувати смородину, щоб вона не пригоріла. Тепер залишилося лише варення розлити в банки і закрутити кришки. Рекомендуємо укутати банки з смородиною у власній соку на вісім-дванадцять годин.

Варення Варення з чорної смородини без варіння Джеми Чорна смородина блендером з цукром на зиму Чорна смородина на зиму