Влітку немає нічого корисніше і смачніше, ніж ароматні свіжоприготовані вареники з чорницею. Це блюдо відразу ж підкорить домочадців своєю соковитістю, ніжністю і чудовим смаком. Приготувавши вареники з чорницею в мультиварці, господиня заощадить свій час, адже не доведеться стаять над плитою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Чорниця – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сметана – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Мак – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з чорницею в мультиварці? Борошно просіяти в глибоку миску, додати до неї сіль, перемішати.

Вбити в борошно яйце, акуратно перемішати.

Поступово влити в тісто холодну воду. Вимісити тісто до однорідності, сформувати з нього кулю.

Обернути тісто харчовою плівкою, відправити в холодильник на півгодини.

Чорницю перебрати, видалити листочки і гілочки. Ягоди промити, просушити на кухонному рушнику. Висипати чорницю в миску, змішати її з цукром і крохмалем.

Дістати тісто з холодильника, розкачати качалкою в тонкий пласт.

Формою або склянкою вирізати з тіста кружечки.

На кожен гурток тесту викласти по 1 чайній ложці чорничної начинки.

Скласти кожен гурток тесту з начинкою навпіл, формуючи вареники. Краї вареників з чорницями защипнути.

Варити вареники з чорницею в підсоленій воді в мультиварці на режимі «Варка» 10 хвилин.

Для соусу для вареників змішати сметану, цукор, мак і ванілін за смаком.

Готові вареники подавати з підготовленим соусом. Смакота!

Вареники з чорницею Тісто для вареників Тісто для вареників з чорницями