Вареники з картоплею і лисичками, напевно, найпопулярніше і смачне блюдо з усіх видів вареників. Ви приготуєте відмінний ситний обід або вечерю. Лисички можна використовувати і свіжі та заморожені, сухі. Тісто для вареників можете замісити з будь-яким рецептом, тільки щоб воно не разварилось. Такі вареники добре зберігається в морозилці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 500 гр.
- Лисички свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 0.5 склянки
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею і лисичками? Свіжі лисички добре промийте, дрібно наріжте і відваріть до готовності. Якщо у вас лисички сухі, то попередньо вимочити їх у молоці протягом 2 годин, потім так само відваріть. Відварені лисички обсмажте на соняшниковій або вершковому маслі разом з нашаткованої цибулиною.
В посуд для замішування тіста насипте борошно, просіяне її на сито, додайте яйця, воду і сіль. Потім рукою замісіть тісто. Замішане тісто прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
За цей час відваріть до готовності очищену картоплю і толкучка зробіть з нього пюре.
В пюре перекладіть обсмажені гриби, додайте нашатковану свіжу зелень і по своєму смаку посоліть і поперчіть. Потім начинку добре перемішайте ложкою.
Замішане і відпочиле тісто розкачати в корж товщиною не більше 2 мм Потім будь-яким пристосуванням виріжте з тіста кружечки.
За заготовки розкладіть картопляно-лисичковую начинку.
з’єднайте Краї вареників і загорніть красивою кіскою.
Приготовлені вареники відваріть в підсоленій воді, відкиньте на друшляк, розкладіть в порційні тарілки і подайте до столу з вершковим маслом або сметаною.
Приємного апетиту!
Вареники з картоплею Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з сирою картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Як готувати лисички - рецепти