В сезон ягід варто скористатися кожною можливістю, щоб ваш організм отримав необхідну порцію вітамінів. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати дуже просте, але дуже смачне і ароматне блюдо для всієї родини. Вам варто відірватися від справ і приділити йому кілька хвилин свого часу.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 150 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з вишнею на пару в мультиварці? Готуємо ягоди для начинки. Вишню промиваємо і прибираємо з неї зайву вологу рушником. Нам необхідно прибрати з ягід кісточки. Це можна зробити за допомогою шпильки або спеціального приладу, якщо він знайдеться на вашій кухні. Залишити кісточки у вишні не можна. Через них можуть постраждати ваші зуби. Тому обов’язково перевірте ягоди перед приготуванням. В окремій ємності змішайте цукор і 2 столові ложки крохмалю. Останній інгредієнт не дозволить соку ягід випливати з вареників. Додайте суміш до вишні і добре розмішайте начинку.

В невелику каструлю налийте воду і рослинну олію. Додайте до них трохи солі. Перемістіть каструлю на плиту і дочекайтеся, коли суміш почнемо кипіти. Борошно необхідно заздалегідь просіяти. Так ви приберете з неї сміття, а сама мука збагатиться киснем. У результаті тісто вийде дуже пишним і пористим. Бажано вибирати борошно вищого сорту. З неї виходить дуже м’яке, пухке тісто. Поступово починайте додавати до борошні суміш з води і масла. Постійно перемішуйте майбутнє тісто ложкою або за допомогою віночка. Воно повинно вийти м’яким і дуже густим. Якщо у вас в запасі є зайві 25 хвилин, накрийте тісто рушником і дайте йому постояти. Тоді тісто буде добре вымешиваться.

Коли час вийде, перенесіть тісто на дерев’яну дошку. Заздалегідь присипте її борошном. Вимішуйте тісто протягом декількох хвилин. Після цього сформуйте з нього кулю.

Розкачайте тісто з допомогою качалки. В результаті у вас повинна вийти тонка коржик. Її товщина повинна становити приблизно 3 міліметри. Тепер нам потрібно зробити з нього невеликі гуртки. Для цього скористайтесь спеціальною формою або склянкою. Готові гуртки викладайте на дошку.

Починаємо ліпити вареники. Додаємо в центр кожного кола з тіста начинку. Її кількість може змінюватись в залежності від вашого бажання. Ви також можете додати більше цукру, якщо використовуєте кислу вишню. Краї тіста необхідно з’єднати і міцно затиснути. Сік ягід може пройти через маленькі отвори в тесті. Тому краї вареника потрібно скріплювати з особливою уважністю.

Для приготування вареників ми будемо використовувати мультиварку. Налийте в чашу мультиварки літр води. На панелі завдань знайдіть кнопку «Пароварка» і дочекайтеся, коли вода закипить. Після цього опустіть у неї вареники і закрийте кришку мультиварки. Вони будуть повністю готові вже через 5 хвилин. Готові вареники відразу дістаньте з води, щоб вони розбухнули. Так як чаша мультиварки не володіє великою ємністю, ви не зможете приготувати всі заготовки відразу. Залишилися вареники покладіть в морозильну камеру до наступного приготування. Вони можуть залишитися там навіть протягом кількох місяців.

Готові вареники порційно розкладаємо по тарілках. Бажано змастити їх розтопленим вершковим маслом. До цієї страви ви можете приготувати якийсь солодкий соус або дістати баночку варення. Обов’язково подайте до нього свіжу сметану. Блюдо готове. Пора кликати гостей.

Вареники Пісні вареники з вишнею Тісто для вареників Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників на воді