Заморожена чорниця може бути використана в приготуванні різних страв і десертів. Наприклад, можна зробити усіма улюблені вареники, легке низькокалорійне блюдо для всієї родини.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 125 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Чорниця заморожена – 500 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з замороженої чорниці? Борошно просійте, додайте сіль, яйце і молоко.

Соду погасите оцтом і також додайте до борошна.

Замісіть тісто спочатку в мисці, потім перекладіть його на плоску поверхню, посипану борошном. Тісто повинне вийти м’яким, однорідним і еластичним.

Поверхня, на якій буде раскатано тісто, просыпьте борошном. Розкачати тонкий пласт.

З допомогою склянки чи будь-якого іншого відповідного круглого предмета виріжте з тіста кружечки. Залишки тесту будуть використані для наступної розкочування.

Дістаньте ягоди з морозилки. Розкладіть ягоди на кружечки з тіста, посипте цукром, складіть тісто навпіл і закріпіть краю. Зробіть так з усім тестом або ліпіть вареники, поки не закінчаться ягоди для начинки.

У каструлю налийте воду, закип’ятити її і викладіть вареники, варіть 5-7 хвилин. Потім шумівкою вийміть вареники з води і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Вареники з чорницею Тісто для вареників Тісто для вареників з чорницями