Смажені вареники з картоплею послужать апетитною закускою для вашого столу, яка розлетиться за лічені хвилини. Нескладне в приготуванні страва порадує вас хрусткою золотистою скоринкою та ніжною соковитою начинкою.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для начинки: –
  • Картопля – 6 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати вареники з картоплею, смажені на сковороді, спочатку приготуємо тісто для вареників. Для цього потрібно гарненько замісити борошно з сіллю і водою.

Наступним етапом відварюємо картоплю в подселенной воді до м’якого стану.

У готову картоплю кладемо трохи вершкового масла і розтираємо продукти до отримання однорідного пюре.

Повертаємося до тесту. Його ділимо на маленькі шматочки, кожен з якого розгортаємо в плоский тонкий коло.

На кругляш тіста викладаємо картопляне пюре, склеюємо краю і відправляємо заготовку в розігріту на рослинному маслі сковороду. Обсмажуємо страва до рум’янцю з обох сторін.

Смажені вареники з картоплею всередині готові. Можна подавати до столу!

Вареники Вареники з картоплею Вареники з сирою картоплею Тісто для вареників Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць Тісто для вареників на воді з картоплею