Домашні вареники відрізняються особливим смаком і ароматом. Страва, начинений картоплею, можна подавати до обіду. Порадуйте рідних простим, але дуже ситним рецептом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Вода – 0,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сало свиняче – 60 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати вареники з картоплею в домашніх умовах. З’єднуємо борошно з яйцем, водою і дрібкою солі. Ретельно замішуємо масу в один великий щільний ком. Накриваємо його тарілкою і залишаємо на 15 хвилин.
Для начинки чистимо картоплю відварюємо його і збиваємо в однорідне пюре. За смаком додаємо сіль.
Розігріваємо на сковороді шматочки сала. Викладаємо до нього подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуємо до рум’янцю 3-5 хвилин.
Повертаємося до нашого тесту. Розкачуємо його в тонкий пласт, з якого вирізаємо рівні кружечки. Зручно це робити звичайним склянкою.
В кружечки тіста кладемо начинку з картоплі. Ліпимо вареники.
Коли всі вареники будуть готові, відправляємо їх в киплячу підсолену воду. Готуємо 3-4 хвилини, після того, як вони спливуть на поверхню.
Відварні вареники кладемо в загальну тарілку, посипаємо їх підсмаженою цибулею і акуратно розмішуємо. Блюдо готове до подачі!
Вареники Вареники з картоплею Вареники на воді з картоплею Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з яйцями