Домашні вареники з картопляною начинкою можна не тільки відварити в окропі, але й приготувати на пару. Спробуйте простий кулінарний рецепт і оцініть легку і ніжну текстуру готового продукту.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Вода – 180 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею на пару? Звільняємо картоплю від шкірки. Заливаємо його водою і відварюємо до повної готовності.

Дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо до рум’янцю на рослинній олії і викладаємо у вже зварену картоплю.

Розминаємо овочеву масу до стану пюре.

Замішуємо руками тісто з яйця, солі й борошна. Після чого тонко розкачуємо його і поділяємо на невеликі гуртки.

По центру кожного гуртка кладемо по чайній ложці картопляної начинки. Руками з’єднуємо краї тіста і щільно прикріплюємо їх один до одного.

Розкладаємо сирий продукт на решітку пароварки, дотримуючись невелику дистанцію. Встановлюємо грати в пароварку і готуємо 25 хвилин.

Готові вареники на пару викладаємо на порційну тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Вареники з картоплею Вареники з картоплею і цибулею Вареники на воді з картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників без яєць