Вам пропонується приготувати вареники з картоплею на заварному тісті. Готуємо тісто на гарячому молоці. Таке тісто ви легко раскатаете в тонкий лист, легко зліпити пельмені, і вони залишаться цілими при відварюванні. Начинку готуємо класичну: картопляне пюре і смажену цибулю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для тіста: –
  • Борошно пшенична – 270 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати вареники з картоплею з тіста на молоці. Картоплю почистіть, промийте і відваріть до готовності у воді з додаванням солі.

Для тіста насипте в окремий посуд просіяне борошно, розбийте до неї яйця, додайте сіль і рослинне масло. Потім тонким струменем влийте гаряче молоко і ложкою тісто швидко перемішайте. Потім тісто добре вимісити руками і залиште для відпочинку на 30 хвилин.

Цибулю почистіть, наріжте на невеликі кубики і обсмажте до прозорості на невеликій кількості рослинного масла.

Відварену картоплю разом з вершковим маслом розімніть толкучка до стану пюре. Потім до пюре перекладіть смажену цибулю. Додайте за смаком сіль і перець і перемішайте.

Розкачайте качалкою тісто і чашкою виріжте з нього кружечки діаметром до 7 див. На кружечки викладіть картопляну начинку і красиво заліпіть краї вареників.

Вареники з картоплею з тіста на молоці відваріть в киплячій воді протягом 3 хвилин після того, як вони спливуть. Потім можете перекладати їх на порційні тарілки і подавати до столу зі сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!

Вареники Вареники з картоплею Вареники з сирою картоплею Заварне тісто для вареників з картоплею Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді з яйцями Тісто для вареників на окропі з рослинним маслом