Вареники з полуницею – по-справжньому смачне блюдо. Зі свіжою полуницею вареники виходять просто фантастичними! Даний рецепт описує приготування вареників з тіста без яєць. Такий варіант припаде до смаку тим, кому не рекомендується вживати в раціоні цей продукт.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Кефір – 270 мл
- Полуниця – 350 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 щіпки
Процес приготування:
Приступимо до приготування вареників з полуницею без яєць. Пшеничне борошно просійте, додайте до неї щіпку солі.
Після цього влийте в суху суміш кефір. Кисломолочний продукт повинен бути кімнатної температури.
Замісіть тісто руками. У підсумку воно має бути одночасно твердим і м’яким.
Полуницю промийте, приберіть хвостики. Потім полуницю наріжте невеликими шматочками.
Готове тісто розкачайте в тонкий пласт. За допомогою склянки вирізати невеликі кружечки, з яких будуть формуватися вареники.
Кожен коло тесту присипте цукром, зверху викладіть начинку у вигляді полуниці.
Краї тіста заліпіть у формі кіски, тим самим формуючи вареники.
поставте Каструлю з водою на вогонь, посоліть воду. Після закипання відправте в воду вареники. Варіть страву протягом 5-7 хвилин після того, як вареники спливуть на поверхню.
Вареники з полуницею готові!
Приємного вам апетиту!
Вареники Вареники з замороженою полуницею Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників на кефірі