Вареники з полуницею – по-справжньому смачне блюдо. Зі свіжою полуницею вареники виходять просто фантастичними! Даний рецепт описує приготування вареників з тіста без яєць. Такий варіант припаде до смаку тим, кому не рекомендується вживати в раціоні цей продукт.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Кефір – 270 мл
  • Полуниця – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки

Процес приготування:

Приступимо до приготування вареників з полуницею без яєць. Пшеничне борошно просійте, додайте до неї щіпку солі.

Після цього влийте в суху суміш кефір. Кисломолочний продукт повинен бути кімнатної температури.

Замісіть тісто руками. У підсумку воно має бути одночасно твердим і м’яким.

Полуницю промийте, приберіть хвостики. Потім полуницю наріжте невеликими шматочками.

Готове тісто розкачайте в тонкий пласт. За допомогою склянки вирізати невеликі кружечки, з яких будуть формуватися вареники.

Кожен коло тесту присипте цукром, зверху викладіть начинку у вигляді полуниці.

Краї тіста заліпіть у формі кіски, тим самим формуючи вареники.

поставте Каструлю з водою на вогонь, посоліть воду. Після закипання відправте в воду вареники. Варіть страву протягом 5-7 хвилин після того, як вареники спливуть на поверхню.

Вареники з полуницею готові!

Приємного вам апетиту!

Вареники Вареники з замороженою полуницею Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників на кефірі