Вареники з полуницею на пишному тесті – легко! Для приготування тесту ми будемо використовувати невелику кількість дріжджів, а самі вареники приготуємо на пару. В результаті у нас вийде найніжніші повітряні вареники, які просто тануть у роті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 450 – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Полуниця – 300 – 400 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з полуницею на дріжджовому тесті? Молоко розігріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі до температури 37-39 градусів. Наливаємо тепле молоко в глибоку ємність, додаємо цукор і дріжджі, добре вимішуємо ложкою. Потім додаємо яйце і сіль. Всі інгредієнти вимішуємо до однорідності.
В тісто вводимо борошно, перемішуємо за допомогою ложки, потім присипаємо борошном робочу поверхню і викладаємо тісто.
У тісто додаємо рослинне масло і добре вимішуємо його до однорідності. Готове тісто формуємо кулю і залишаємо його на робочій поверхні на 10-15 хвилин, прикривши бавовняним рушником, щоб воно відпочило.
Присипаємо борошном робочу поверхню і розкачуємо тісто в пласт товщиною 2-3 мм. Після чого за допомогою спеціальної форми або склянки робимо круглі заготовки для вареників.
У невеликій мисці змішуємо цукор з крохмалем (крохмаль вбере сік, який виділяється з полуниці і утримає зайву вологу). Ягоди полуниці відокремлюємо від верхівок, промиваємо в друшляку, залишаємо на 10-15 хвилин, щоб стекла вся вода і нарізаємо його невеликими шматочками (якщо полуниця дрібна – нарізати її не варто). У кожну заготовку чайною ложкою кладемо трохи цукрово-крохмальної суміші і викладаємо кілька шматочків полуниці. Формуємо вареник, добре притискаючи краю пальцями, щоб в процесі варіння вареники не розкрилися.
Коли вареники готові, ставимо на вогонь каструлю, наполовину наповнену водою, зверху на каструлю кладемо насадку для приготування їжі на пару або натягуємо марлю. Після того, як вода в каструлі закипить, викладаємо вареники так, щоб між ними було вільне місце і в процесі приготування вони не злиплися, накриваємо їх високою кришкою і залишаємо готуватися на пару 5-6 хвилин. У процесі приготування дріжджове тісто почне зростати, тому стежте за тим, щоб кришка його не притискала.
Готові вареники знімаємо на тарілку, додаємо трохи вершкового масла і поливаємо вареники рідким медом.
Гарячі вареники подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Вареники з замороженою полуницею Тісто для вареників Тісто для вареників з полуницею