Вареники – улюблена страва в будь-слов’янської сім’ї. Начинка для вареників може бути солодкою, так і солоною. Сьогодні я пропоную приготувати дуже смачні і ароматні вареники з полуницею на кефірі. Таке ласощі, безумовно, сподобається маленьким дітям.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Кефір – 350 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Для начинки: –
  • Полуниця – 500 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з полуницею на кефірі? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування вареників з полуницею на кефірі. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника і дайте йому нагрітися при кімнатній температурі. Вилийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок, харчову соду і сіль. Ретельно перемішайте.

В кілька етапів просійте через сито борошно пшеничне, перемішуйте столовою ложкою до тих пір, наскільки це можливо, потім викладіть тісто на суху чисту робочу поверхню столу, добре вимісіть, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на півгодини.

Полуницю ретельно переберіть, викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Наріжте на 2-4 частини, присипте кукурудзяним або картопляним крохмалем. Акуратно перемішайте.

Відпочиле тісто розкачайте на чистому сухому столі за допомогою качалки в пласт товщиною 3-5 міліметрів. Виріжте склянкою кружечки. В центр викладіть ягідну начинку, за смаком додайте цукровий пісок.

З’єднайте вільні краї тіста і добре зліпити їх, щільно притискаючи пальцями. Або використовуйте спеціальне пристосування для ліплення вареників. Поки ліпіть вареники, поставте на середній вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння. Акуратно викладіть вареники в киплячу воду. Дочекайтеся, поки вареники спливуть, і варіть близько 3 хвилин.

З допомогою шумівки обережно вийміть гарячі вареники з каструлі і викладіть на тарілку. Готові вареники з полуницею подавайте на стіл порційно зі сметаною або вершковим маслом. Кукурудзяний або картопляний крохмаль в начинці не дасть їй розтектися і допоможе тримати форму.

Приємного насолоди!

Вареники з полуницею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників на кефірі