Вареники – улюблена страва в будь-слов’янської сім’ї. Начинка для вареників може бути солодкою, так і солоною. Сьогодні я пропоную приготувати дуже смачні і ароматні вареники з полуницею на кефірі. Таке ласощі, безумовно, сподобається маленьким дітям.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Кефір – 350 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – за смаком
- Сметана – за смаком
- Для начинки: –
- Полуниця – 500 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з полуницею на кефірі? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування вареників з полуницею на кефірі. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника і дайте йому нагрітися при кімнатній температурі. Вилийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок, харчову соду і сіль. Ретельно перемішайте.
В кілька етапів просійте через сито борошно пшеничне, перемішуйте столовою ложкою до тих пір, наскільки це можливо, потім викладіть тісто на суху чисту робочу поверхню столу, добре вимісіть, накрийте харчовою плівкою і залиште відпочити на півгодини.
Полуницю ретельно переберіть, викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Наріжте на 2-4 частини, присипте кукурудзяним або картопляним крохмалем. Акуратно перемішайте.
Відпочиле тісто розкачайте на чистому сухому столі за допомогою качалки в пласт товщиною 3-5 міліметрів. Виріжте склянкою кружечки. В центр викладіть ягідну начинку, за смаком додайте цукровий пісок.
З’єднайте вільні краї тіста і добре зліпити їх, щільно притискаючи пальцями. Або використовуйте спеціальне пристосування для ліплення вареників. Поки ліпіть вареники, поставте на середній вогонь каструлю з водою, доведіть до кипіння. Акуратно викладіть вареники в киплячу воду. Дочекайтеся, поки вареники спливуть, і варіть близько 3 хвилин.
З допомогою шумівки обережно вийміть гарячі вареники з каструлі і викладіть на тарілку. Готові вареники з полуницею подавайте на стіл порційно зі сметаною або вершковим маслом. Кукурудзяний або картопляний крохмаль в начинці не дасть їй розтектися і допоможе тримати форму.
Приємного насолоди!
Вареники з полуницею Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників на кефірі