Дуже смачними виходять вареники з полуницею пісні. Час Великого Посту – період духовного і фізичного очищення. Але, це не означає, що пісна їжа не може залишитися при цьому смачною і апетитною. Заварне тісто з начинкою з дрібної соковитої ягоди збереже весь її сік всередині, що дозволить вам насолодитися ніжністю цієї страви.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 440 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Полуниця – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Як приготувати вареники з полуницею пісні? Половину зазначеного обсягу борошна просійте в миску.

Закип’ятіть воду і всипте в неї сіль.

Зробіть у середині борошна виїмку і малої цівкою вливайте окріп, при цьому розмішуючи виделкою або міксером.

Додайте в тісто олію і знову добре перемішайте.

Просійте решту борошна і місіть тісто руками, домагаючись його пластичності і м’якості.

Викладіть тісто в пакет і покладіть в холодильник на 30 хвилин.


Полуницю промийте і приберіть листочки. Викладіть на паперовий рушник.

Цукор з’єднайте з ваніліном.

дістаньте Тісто з пакету і розкачайте товщиною 4 мм. Виріжте склянкою круглі заготовки.

На середину коржика покладіть ½ ч. л. цукру і ягоду.

З’єднайте краї тіста у середині, а потім всі краї.

Присипте робочу поверхню борошном і кладіть на неї вареники.

У каструлю налийте воду і закип’ятити, трохи посоліть. Викладайте вареники в один шар і повільно перемішайте. Знову закип’ятіть і зменшіть вогонь, щоб вода кипіла слабо.

Вареники почнуть спливати – і їх можна виловлювати шумівкою і викласти на рушник на 2 хвилини.

Тарілку змастіть вершковим маслом і посипте цукром. Перекладіть на тарілку вареники і подавайте зі сметаною або вершками.

Приємного апетиту!

Вареники Вареники з полуницею Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць