Дуже смачними виходять вареники з полуницею пісні. Час Великого Посту – період духовного і фізичного очищення. Але, це не означає, що пісна їжа не може залишитися при цьому смачною і апетитною. Заварне тісто з начинкою з дрібної соковитої ягоди збереже весь її сік всередині, що дозволить вам насолодитися ніжністю цієї страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 440 гр.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Полуниця – 600 гр.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Як приготувати вареники з полуницею пісні? Половину зазначеного обсягу борошна просійте в миску.
Закип’ятіть воду і всипте в неї сіль.
Зробіть у середині борошна виїмку і малої цівкою вливайте окріп, при цьому розмішуючи виделкою або міксером.
Додайте в тісто олію і знову добре перемішайте.
Просійте решту борошна і місіть тісто руками, домагаючись його пластичності і м’якості.
Викладіть тісто в пакет і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Полуницю промийте і приберіть листочки. Викладіть на паперовий рушник.
Цукор з’єднайте з ваніліном.
дістаньте Тісто з пакету і розкачайте товщиною 4 мм. Виріжте склянкою круглі заготовки.
На середину коржика покладіть ½ ч. л. цукру і ягоду.
З’єднайте краї тіста у середині, а потім всі краї.
Присипте робочу поверхню борошном і кладіть на неї вареники.
У каструлю налийте воду і закип’ятити, трохи посоліть. Викладайте вареники в один шар і повільно перемішайте. Знову закип’ятіть і зменшіть вогонь, щоб вода кипіла слабо.
Вареники почнуть спливати – і їх можна виловлювати шумівкою і викласти на рушник на 2 хвилини.
Тарілку змастіть вершковим маслом і посипте цукром. Перекладіть на тарілку вареники і подавайте зі сметаною або вершками.
Приємного апетиту!
Вареники Вареники з полуницею Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді без яєць