Цей рецепт був створений для справжніх любителів ягід. Він містить два дуже соковитих інгредієнта, які прекрасно поєднуються з м’яким тестом. Ви точно будете приємно здивовані результатом, який ви отримаєте в кінці приготування.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 180 гр.
  • Полуниця – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати вареники з вишнею та полуницею легко! Борошно просіваємо через сито в глибоку миску. Зробіть цей крок кілька разів. Так ви точно приберете сміття, який може перебувати в борошні. Поступово починайте додавати в борошно теплу воду, в якій необхідно заздалегідь розчинити сіль і соду. Постійно перемішуйте тісто з допомогою ложки або звичайного віночка.

Продовжуйте вимішувати тісто руками. Якщо воно буде сильно прилипати до рук, додайте ще трохи борошна. Сформуйте з тіста невелике коло. Накрийте його рушником або серветками і залиште на 34-40 хвилин.

Поки тісто настоюється, починаємо готувати начинку для вареників. Полуницю кладемо в глибоку миску і добре промиваємо. Ви можете нарізати її на довільні шматочки. Наприклад, кубиками. Вишню вимиваємо в теплій воді. Тепер нам необхідно прибрати з ягід кісточки. Для цього використовуйте шпильку. В окремій ємності змішайте цукор і крохмаль. Насипте суміш до ягід і добре перемішайте їх.

Перекладіть тісто на стіл і розкотіть його. За допомогою склянки зробіть невеликі гуртки однакового розміру. Ви також можете скористатися формою для випічки, якщо вона знайдеться на вашій кухні.

Викладаємо в центр кожного кола начинку з ягід. Перед кожним додаванням перемішуйте її, так як крохмаль може осідати на дно миски. З’єднайте кря тіста сформуйте вареник. Викладіть їх на дерев’яну дошку поруч один з одним.

Наповніть каструлю холодною водою. Перемістіть її на плиту. Дочекайтеся, коли вода закипить і додайте сіль. Після цього починайте викладати вареники у воду. Варіть їх протягом 10 хвилин. Коли вареники будуть готові, вони спливуть на поверхню води.

Перекладіть вареники на теплу тарілку. Ця страва ідеально поєднується зі свіжою сметаною. Прикрасити його ви можете за своїм бажанням. Для цього зазвичай використовують свіжі ягоди вишні або чорниці. Готові Вареники. Тепер ви можете насолодитися їх соковитим і насиченим смаком.

Вареники з вишнею Вареники з полуницею Пісні вареники з вишнею Тісто для вареників Тісто для вареників на воді без яєць Тісто для вареників на воді з картоплею Тмісце для вареників на воді