Цей рецепт дозволяє вам приготувати дуже пишне і смачне тісто. У вас піде всього годину часу на приготування даного страви. Зате в результаті ви зможете насолодитися його насиченим смаком.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Кефір – 100 мл
- Для начинки: –
- Сир – 200 гр.
- Вишня – 180 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування вареників з сиром та вишнями. Борошно необхідно добре просіяти, щоб позбутися сміття, який міг у ній перебувати. Завдяки цьому тісто вийде дуже пишним і повітряним. Просіяти борошно ви можете в глибоку миску або прямо на якусь гладку поверхню: на стіл або дерев’яну дошку. У центрі гірки з борошна зробіть невелику воронку і розбийте туди одне куряче яйце.
Тісто необхідно починати замішувати руками. Приготуйтеся до того, що спочатку воно буде сильно прилипати до них. Починайте невеликими порціями підливати до нього кефір. Після кожного додавання добре перемішуйте тісто. Кефіру може піти трохи більше або менше, ніж було вказано в рецепті. Це залежить від того, наскільки суху борошно ви використовуєте для приготування тіста. Продовжуйте замішувати тісто протягом ще 5 хвилин. Після цього сформуйте з тіста невеликий шар. Перекладіть його в глибоку тарілку і дайте постояти протягом 20-25 хвилин. Цей крок є обов’язковим. Якщо його пропустити, тісто може вийти дуже сухим і буде липнути до рук.
Поки тісто відпочиває, приступаємо до підготовки начинки для майбутніх вареників. Для початку нам необхідно промити вишню. Приберіть з поверхні ягід зайву вологу з допомогою паперових рушників. Після цього необхідно прибрати кісточки з кожної ягоди. Для цього ви можете використовувати звичайну шпильку.
В окремій тарілці змішайте сир з курячим яйцем. Додайте до отриманої суміші цукор на свій смак. Тепер нам необхідно розтерти суміш з сиру, яєць і цукру до повної однорідності. Додаємо до неї ягоди без кісточок і ще раз все перемішуємо.
Коли час вийде, дістаньте тісто з миски і покладіть його на гладку поверхню, яку необхідно заздалегідь присипати борошном. Починаємо розгортати тісто з допомогою качалки. В результаті воно повинно стати дуже тонким. Гуртки для майбутніх вареників робимо з допомогою звичайного склянки. Ви також можете використовувати спеціальну форму, якщо вона знайдеться на вашій кухні. Готові гуртки перекладіть на дерев’яну дошку і накрийте харчовою плівкою, щоб він не засохли.
Начинку починаємо вкладати в центр кожного кола. Слідкуйте за тим, щоб цукор і сік вишні не потрапили на краю тесту, які ми будемо скріплювати. Тоді в процесі приготування вареники можуть розвалитися.
У каструлю наливаємо холодну воду. Переносимо її на великий вогонь. Коли вода закипить, додайте до неї сіль і добре розмішайте. Завдяки солі смак вареників стане більш насиченим. Перед додаванням вареників, ще раз перемішайте воду. Після цього починайте акуратно опускати їх у воду. Постійно перемішуйте вареники в процесі приготування, щоб він не злиплися один з одним і не прилипли до дна каструлі. Готові вареники відразу витягайте з води, щоб вони не розбухли і не розклеїлися.
Зварені вареники порціями викладайте на тарілку. Їсти їх треба гарячими. Подавати вареники варто зі сметаною. Ви також можете додати до них трохи варення або ягід. Насолоджуйтеся цим ароматною стравою.
Вареники Вареники з вишнею Вареники з замороженої вишнею Ледачі вареники з сиру Тісто для вареників на кефірі