Якщо у вашому холодильнику завалявся сир, який необхідно використовувати як можна швидше, цей рецепт буде дуже корисним. Вам доведеться витратити всього годину вільного часу. Зате в результаті ви отримаєте дуже смачне блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 510 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 300 мл
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Для начинки: –
- Вишня заморожена – 350 гр.
- Сир – 180 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Для подання: –
- Сметана – за смаком
- Варення – за смаком
- Вишня – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з сиром та замороженої вишнею? Готуємо тісто для майбутніх вареників. Борошно необхідно просіяти в глибоку миску. Виконайте цю дію кілька разів. Завдяки цьому ви зможете видалити з неї різне сміття. У результаті тісто вийде дуже повітряним. Додаємо до тіста половину чайної ложки солі і добре розмішуємо суху суміш. Після цього робимо в центрі тесту невелику воронку і розбиваємо в неї одне куряче яйце. Наливаємо 4 столові ложки рослинної олії і перемішуємо тісто.
Наповнюємо каструлю холодною водою. Ставимо її на плиту і чекаємо, коли вода закипить. Поступово додаємо гарячу воду до тесту і добре розмішуємо його з допомогою ложки. У результаті тісто повинне вийти м’яким і еластичним. Після цього тісто доведеться вимішувати руками. Покладіть його на поверхню, яку заздалегідь необхідно посипати борошном. Сформуйте з тіста кулю і перемістіть його назад в миску. Накрийте її звичайним рушником або харчовою плівкою. Даємо тісту постояти протягом 40 хвилин.
Приступаємо до підготовки начинки для вареників. Промийте вишню. Перекладіть її в тарілку. В окремій ємності змішайте сир, одне куряче яйце і цукор. Добре збийте суміш. Перекладіть до неї вишню і ще раз все розмішайте.
Коли тісто настоїться, перекладіть його на дошку, на яку заздалегідь насипте борошно. Розкачайте його до тонкого шару. З допомогою звичайного склянки зробіть невеликі кружечки з тіста. Ви також можете скористатися спеціальною формою, якщо вона знайдеться на вашій кухні. Викладіть кружечки на дошку. Накрийте його рушником, щоб вони не встигли висохнути.
У центр кожного гуртка викладаємо начинку з сиру і вишні. За бажанням ви можете додати до неї ще трохи цукру. Кількість начинки може змінюватись в залежності від вашого бажання. Починаємо акуратно ліпити вареники. Слідкуйте за тим, щоб цукор і сік вишні не потрапив на краї вареників, які ви будете з’єднувати. Якщо ж це станеться, під час варіння вареники можуть розвалитися. Зайві вареники можна розкласти на дошці і прибрати в морозильну камеру до наступного приготування.
Наповнюємо каструлю холодною водою. Ставимо її на розігріту плиту. Дочекайтеся, коли вода закипить. Потім додайте в неї сіль. Цей інгредієнт є необхідним. Навіть якщо ви готуєте вареники з солодкою начинкою, сіль все одно зможе посилити їх смак. Вона зробить його більш яскравим і насиченим. Викладаємо у воду вареники. Постійно перемішуйте їх назад стороною ложки. Завдяки цьому вони не злипнуться між собою. Коли вода знову закипить, продовжуйте варити вареники протягом 4 хвилин. Перемістіть готові вареники на друшляк. Залиште їх на кілька хвилин, щоб з них стекла зайва рідина.
Страва готова. Подавайте його на стіл відразу після приготування. Вареники повинні бути гарячими. Додайте до них трохи вершкового масла або сметани. Прикрасити страву можна ягодами вишні. Насолоджуйтесь!
Вареники з вишнею Вареники з сиром та вишнями Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників на окропі з рослинним маслом