Вареники з чорницею можна заготовити про запас, заморозити і зберігати в морозилці. Вони виручать вас у той момент, коли потрібно щось швидко приготувати. Це досить ситне і смачне блюдо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 5 ст.
  • Сода харчова – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 0,5 л.
  • Масло соняшникове – 0,5 – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Чорниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з чорницею на пару? Яйце змішайте з цукром. Борошно змішайте з сіллю і содою, зробіть воронку і влийте туди збите яйце і кефір. Замісіть тісто, накрийте його рушником і залиште на півгодини. Розділіть тісто на кілька шматків, з кожного шматка розкачати ковбаску. Ковбасу наріжте і сформуйте невеликі гуртки.

Кожен гурток розкачайте в тонкий корж, викладіть на них ягоди, посипте цукром. Кожну корж згорніть навпіл і закріпіть краю. Перекладіть готові вареники на посипану борошном дошку.

Поверхня пароварки змастіть соняшниковою олією.

Викладіть вареники, готуйте на пару 3 хвилини з одного боку, потім переверніть і стільки ж тримайте з іншого боку.

Готові вареники подавайте зі сметаною і цукром.

Приємного апетиту!

Вареники з чорницею Вареники на кефірі Тісто для вареників Тісто для вареників на кефірі