Вареники – популярне домашнє блюдо, яке готується з різними начинками на будь-який смак. Спробуйте рецепт з фаршем і сирою картоплею для вашого ситного обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Вода – 150 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Для начинки: –
- Картопля – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати вареники з сирою картоплею і фаршем легко! Борошно з сіллю висипаємо в глибоку миску. Сюди ж розбиваємо куряче яйце і вливаємо потрібну кількість холодної води.
Вимішуємо руками тісто, поки не отримаємо гладкий і м’який ком.
Підготуємо інгредієнти для начинки. Чистимо картоплю і ріпчасту цибулю. Заздалегідь розморожуємо м’ясний фарш.
Цибулю і картоплю нарізаємо ножем на дрібні кубики.
З’єднуємо овочі з фаршем, солимо і перчимо за смаком. Розмішуємо масу.
Готове тісто розгортаємо в довгу ковбаску, потім нарізаємо її на невеликі шматочки.
Кожен шматок розгортаємо в тонкі кола.
На круглі шматочки тіста викладаємо по 1-2 чайних ложки начинки.
Складаємо тісто з начинкою в форму вареників. Міцно з’єднуємо краю.
Відварюємо заготовку в киплячій воді близько 10 хвилин. Вареники з сирим картоплею і фаршем готові. Можна подавати, доповнивши сметаною.
Вареники Вареники з картоплею Вареники на воді з картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді з картоплею