Вареники – популярне домашнє блюдо, яке готується з різними начинками на будь-який смак. Спробуйте рецепт з фаршем і сирою картоплею для вашого ситного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 3 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати вареники з сирою картоплею і фаршем легко! Борошно з сіллю висипаємо в глибоку миску. Сюди ж розбиваємо куряче яйце і вливаємо потрібну кількість холодної води.

Вимішуємо руками тісто, поки не отримаємо гладкий і м’який ком.

Підготуємо інгредієнти для начинки. Чистимо картоплю і ріпчасту цибулю. Заздалегідь розморожуємо м’ясний фарш.

Цибулю і картоплю нарізаємо ножем на дрібні кубики.

З’єднуємо овочі з фаршем, солимо і перчимо за смаком. Розмішуємо масу.

Готове тісто розгортаємо в довгу ковбаску, потім нарізаємо її на невеликі шматочки.

Кожен шматок розгортаємо в тонкі кола.

На круглі шматочки тіста викладаємо по 1-2 чайних ложки начинки.

Складаємо тісто з начинкою в форму вареників. Міцно з’єднуємо краю.

Відварюємо заготовку в киплячій воді близько 10 хвилин. Вареники з сирим картоплею і фаршем готові. Можна подавати, доповнивши сметаною.

Вареники Вареники з картоплею Вареники на воді з картоплею Пісне тісто для вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді з картоплею