Цікава начинка для вареників виходить з сирої картоплі з цибулею. Домашній продукт виходить ароматним і приємним на смак. Спробуйте простий рецепт для ваших кулінарних рішень.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати вареники з сирою картоплею і цибулею легко! Розмішуємо борошно з сіллю в глибокій тарілці. Розбиваємо в суху суміш куряче яйце.

Повільно вливаємо в масу воду, перемішуємо ложкою, а потім починаємо вимішувати руками до отримання щільного однорідного кома.

Залишимо тісто на час і приступимо до приготування начинки. Чистимо картоплю натираємо його на тертку з не дуже великими зубчиками. Віджимаємо отримане пюре від соку.

Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо в маслі до рум’яної скоринки. Кладемо його до картоплі, солимо, перчимо і розмішуємо.

Далі розкачуємо тісто товщиною менше сантиметра. Ділимо тонкий продукт на маленькі рівні кола.

Розкладаємо начинку з картоплі і цибулі по центру кожного кружечка. Закриваємо краями і міцно склеюємо їх.

Відварюємо вареники з начинкою 5-7 хвилин в киплячій воді з сіллю за смаком. Потім перекладаємо блюдо в порційні тарілки і подаємо до столу!

Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з картоплею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями