Вареники, начинені картоплею і салом, виходять ще більш ситними і смачними. Оригінальна начинка зробить смак простого домашнього страви насиченим і оригінальним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Картопля – 4 шт.
  • Сало свиняче – 200 гр.

Процес приготування:

Як приготувати вареники з сирою картоплею та салом? Просіваємо борошно в глибоку тарілку. Відразу ж додаємо трохи солі. Досить 1-2 пучок. Обережно розмішуємо суміш.

Тепер розбиваємо в борошно одне куряче яйце. Поступово починаємо вливати холодну кип’ячену воду.

Довго і ретельно вимішуємо руками тісто, поки не отримаємо щільний однорідний ком. Залишаємо продукт на деякий час.

Для начинки чистимо картоплю натираємо його на дрібну тертку. Можна подрібнити в блендері.

Слідом віджимаємо з маси зайву рідину.

Далі подрібнюємо сало і викладаємо його до картоплі.

За смаком солимо масу, посипаємо меленим перцем і гарненько розмішуємо.

Тісто розгортаємо в тонку пластину.

Потім вирізаємо з нього невеликі рівні кола. Буде зручним використовувати для цього склянку.

У центр кожного кола кладемо трохи начинки. Ліпимо вареники.

Відварюємо домашні вареники з начинкою 7 хвилин в киплячій воді.

Потім витягуємо блюдо з води, викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готово!

Вареники з картоплею Вареники з картоплею і салом Вареники з сирою картоплею і салом Вареники на воді з картоплею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з яйцями