Вареники, начинені картоплею і салом, виходять ще більш ситними і смачними. Оригінальна начинка зробить смак простого домашнього страви насиченим і оригінальним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 150 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Картопля – 4 шт.
- Сало свиняче – 200 гр.
Процес приготування:
Як приготувати вареники з сирою картоплею та салом? Просіваємо борошно в глибоку тарілку. Відразу ж додаємо трохи солі. Досить 1-2 пучок. Обережно розмішуємо суміш.
Тепер розбиваємо в борошно одне куряче яйце. Поступово починаємо вливати холодну кип’ячену воду.
Довго і ретельно вимішуємо руками тісто, поки не отримаємо щільний однорідний ком. Залишаємо продукт на деякий час.
Для начинки чистимо картоплю натираємо його на дрібну тертку. Можна подрібнити в блендері.
Слідом віджимаємо з маси зайву рідину.
Далі подрібнюємо сало і викладаємо його до картоплі.
За смаком солимо масу, посипаємо меленим перцем і гарненько розмішуємо.
Тісто розгортаємо в тонку пластину.
Потім вирізаємо з нього невеликі рівні кола. Буде зручним використовувати для цього склянку.
У центр кожного кола кладемо трохи начинки. Ліпимо вареники.
Відварюємо домашні вареники з начинкою 7 хвилин в киплячій воді.
Потім витягуємо блюдо з води, викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готово!
Вареники з картоплею Вареники з картоплею і салом Вареники з сирою картоплею і салом Вареники на воді з картоплею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з яйцями