Хочете здивувати близьких оригінальним домашнім стравою? Спробуйте рецепт вареників з начинкою з картоплі і солоного сала. Поживний і цікавий на смак продукт стане родзинкою вашого столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 160 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Картопля – 3 шт.
  • Сало свиняче (солоне) – 120 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати вареники з сирою картоплею і солоним салом? Висипаємо борошно в глибоку миску. При необхідності просіваємо продукт. Сюди ж додаємо сіль і розбиваємо куряче яйце.

Вливаємо воду і замішуємо тісто до гладкого і однорідного стану.

Очищений і промитий картоплю натираємо на дрібну тертку. Акуратно віджимаємо сире пюре від зайвої води.

Подрібнюємо солоне сало і додаємо його до картоплі. Можна прокрутити продукт в м’ясорубці. Розмішуємо начинку, додаємо за смаком чорний мелений перець. Солити не потрібно.

Тепер тонко розкачуємо тісто і ділимо його на невеликі круглі частини, в кожну з яких кладемо начинку. Закриваємо вареник і гарненько скріплюємо.

В киплячу підсолену воду занурюємо всі сирі вареники. Відварюємо близько 5 хвилин.

Готову страву акуратно виймаємо з каструлі і переміщаємо на тарілки. Можна подавати до столу зі сметаною!

Вареники з сирою картоплею Вареники з сирою картоплею і салом Тісто для вареників Тісто для вареників на воді з яйцями