Хочете здивувати близьких оригінальним домашнім стравою? Спробуйте рецепт вареників з начинкою з картоплі і солоного сала. Поживний і цікавий на смак продукт стане родзинкою вашого столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Вода – 160 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 3 шт.
- Сало свиняче (солоне) – 120 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати вареники з сирою картоплею і солоним салом? Висипаємо борошно в глибоку миску. При необхідності просіваємо продукт. Сюди ж додаємо сіль і розбиваємо куряче яйце.
Вливаємо воду і замішуємо тісто до гладкого і однорідного стану.
Очищений і промитий картоплю натираємо на дрібну тертку. Акуратно віджимаємо сире пюре від зайвої води.
Подрібнюємо солоне сало і додаємо його до картоплі. Можна прокрутити продукт в м’ясорубці. Розмішуємо начинку, додаємо за смаком чорний мелений перець. Солити не потрібно.
Тепер тонко розкачуємо тісто і ділимо його на невеликі круглі частини, в кожну з яких кладемо начинку. Закриваємо вареник і гарненько скріплюємо.
В киплячу підсолену воду занурюємо всі сирі вареники. Відварюємо близько 5 хвилин.
Готову страву акуратно виймаємо з каструлі і переміщаємо на тарілки. Можна подавати до столу зі сметаною!
Вареники з сирою картоплею Вареники з сирою картоплею і салом Тісто для вареників Тісто для вареників на воді з яйцями