Із звичайного кефіру, який застоявся у вашому холодильнику, ви можете приготувати смачне блюдо. Вам не потрібно володіти незвичайними кулінарними навичками або купувати дорогі продукти. Дане блюдо здатне нагодувати ваших родичів і підняти настрій.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 2 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Вишня – 500 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з вишнею на кефірі з содою? Наливаємо кефір в глибоку тарілку. Додаємо до нього половину чайної ложки соди. Добре розмішуємо кефір. Після цього розбийте яйце. Відокремити білок від жовтка. Білок залиште для іншої страви, а жовток додайте до кефіру. Акуратно збивайте кефір до повної однорідності.
Для вареників краще всього використовувати пшеничне борошно вищого сорту. З неї виходить дуже ніжне тісто. Перед тим, як додати борошно до тесту, її необхідно просіяти. Зробіть це 2 або 3 рази. Тоді ви точно приберете з неї все сміття, а тісто в результаті вийде дуже пишним і м’яким. Вводите борошно в кілька етапів і невеликими порціями. Після кожного додавання добре розмішуйте тісто. Робіть це з допомогою ложки або віночка.
Викладаємо тісто на стіл або дерев’яну дошку, яку необхідно заздалегідь присипати борошном. Починаємо вимішувати його руками. Робіть це протягом 2-3 хвилин. Сформуйте з тіста кулю і перекладіть його в тарілку. Залиште тісто постояти 20 хвилин.
Для начинки нам знадобляться цукор і крохмаль. Краще всього використовувати кукурудзяний. Змішуємо крохмаль і цукор. Крохмаль використовується для того, щоб в процесі приготування начинка або сік ягід не витікав із вареників. Вишню промити кілька разів. Після цього заберіть з ягід зайву вологу. Приберіть з них кістки і перенесіть ягоди в тарілку.
Перекладіть тісто назад на гладку поверхню, на якій ви будете його розгортати. В результаті у вас повинна вийти тонка коржик. З неї необхідно зробити невеликі гуртки. Використовуйте для цього звичайний стакан. Їх діаметр повинен становити приблизно 5 сантиметрів. Готові кола з тіста кладіть під харчову плівку, щоб вони не встигли підсохнути.
У центр кожного кола необхідно викласти начинку. Спочатку покладіть суміш з цукру і крохмалю. Ви також можете заздалегідь змішати її з ягодами. На цукор і крохмаль викладаємо вишні. Її кількість може варіюватися від вашого бажання. Кількість цукру може змінювати залежно від того, наскільки кислу вишню ви використовуєте. Акуратно зліпити краї вареників і притисніть їх пальцями. Перевірте кожен вареник, щоб в процесі варіння вони не розвалилися. У тесті не повинно бути жодного отвору.
Для приготування вареників наповнюємо каструлю водою. Ставимо її на вогонь. Чекаємо, коли вола закипить. Додайте в неї сіль і добре перемішайте. Вона зробить смак начинки більш насиченим і яскравим. Після цього відразу починайте викладати у воду вареники. Тоді вони не опустяться на дно каструлі. Постійно перемішуйте вареники, щоб вони не злиплися. Коли вода закипить, варити їх протягом ще 3 хвилин. Коли вареники будуть готові, приберіть каструлю з вогню.
Подавайте вареники відразу після приготування. Викладати їх потрібно на теплу тарілку, яку варто заздалегідь нагріти в мікрохвильовій печі. Оформити вареники можна по-різному. Обов’язково подайте з ними тарілку зі сметаною. Вареники можна змастити вершковим масло і посипати цукром. Вам варто приготувати це блюдо і побалувати себе ніжним смаком. Приступайте до приготування прямо зараз.
Вареники Вареники з вишнею Вареники з вишнею на кефірі Вареники з замороженої вишнею Вареники на кефірі Тісто для вареників з вишнею