Неймовірно смачні і ніжні вареники з вишнею на пісному заварне тісто – нікого не залишать байдужим. Страва, приготована за цим рецептом, тане в роті і відмінно підходить для подачі. Як на святковий стіл, так і просто для сімейного обіду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно – 3 склянки
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Для начинки: –
  • Вишня заморожена – 400 гр.
  • Для подання: –
  • Сметана – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати вареники з вишнею на пісному заварному тісті? З допомогою кухонних грамових ваг відміряємо 50 грам вершкового масла.

В каструлю або сотейник вливаємо 300 мл молока кімнатної температури, додаємо сіль, цукровий пісок, вершкове масло і ставимо на плиту, при постійному помішуванні доводимо до кипіння і знімаємо з вогню, поступово всипаємо одну склянку пшеничного борошна. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Перекладаємо основу заварного тіста у глибоку тарілку, і коли вона трохи охолоне – вбиваємо одне яйце і додаємо борошно.

вимішуємо Руками м’яке еластичне тісто і ставимо в темне місце на 10 хвилин.

присипаємо борошном Робочу поверхню і за допомогою качалки розгортаємо в тоненький пласт і спеціальним пристосуванням або вузьким склянкою вирізаємо рівні кола.

У центр висипаємо зовсім трохи цукру і кладемо наверх по одній вишеньці.

Потім пальці в борошно і щільно защипуємо краї вареників.

Далі, внахлест загортаємо тісто наверх, починаємо з куточка.

Підхоплюємо другий шматочок тіста і «вкладаємо» його на перший, вже підгорнутий.

Повторюємо маніпуляцію знову і знову, просуваючись до другого куточка.

В результаті ми отримуємо красиву плетену косичку.

Всі вареники викладаємо на присипану борошном тарілку або обробну дошку.

Сирі заготовки відправляємо в морозильну камеру для охолодження.

Через 20-25 хвилин виймаємо з холоду і приступаємо до приготування. У каструлі підсолену воду кип’ятимо і зверху ставимо друшляк.

Порційно готуємо вареники на пару, обов’язково, прикривши кришкою. Як правило, для готовності вистачає близько 6-7 хвилин.

Готові вареники подаємо в гарячому вигляді, додавши маленький шматочок вершкового масла і одну ложку сметани. За бажанням можна додати ягоди для прикраси. Приємного апетиту!

Вареники з вишнею Вареники з вишнею на заварному тісті Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників на молоці