Неймовірно смачні і ніжні вареники з вишнею на пісному заварне тісто – нікого не залишать байдужим. Страва, приготована за цим рецептом, тане в роті і відмінно підходить для подачі. Як на святковий стіл, так і просто для сімейного обіду.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно – 3 склянки
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Для начинки: –
- Вишня заморожена – 400 гр.
- Для подання: –
- Сметана – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати вареники з вишнею на пісному заварному тісті? З допомогою кухонних грамових ваг відміряємо 50 грам вершкового масла.
В каструлю або сотейник вливаємо 300 мл молока кімнатної температури, додаємо сіль, цукровий пісок, вершкове масло і ставимо на плиту, при постійному помішуванні доводимо до кипіння і знімаємо з вогню, поступово всипаємо одну склянку пшеничного борошна. Перемішуємо до однорідної консистенції.
Перекладаємо основу заварного тіста у глибоку тарілку, і коли вона трохи охолоне – вбиваємо одне яйце і додаємо борошно.
вимішуємо Руками м’яке еластичне тісто і ставимо в темне місце на 10 хвилин.
присипаємо борошном Робочу поверхню і за допомогою качалки розгортаємо в тоненький пласт і спеціальним пристосуванням або вузьким склянкою вирізаємо рівні кола.
У центр висипаємо зовсім трохи цукру і кладемо наверх по одній вишеньці.
Потім пальці в борошно і щільно защипуємо краї вареників.
Далі, внахлест загортаємо тісто наверх, починаємо з куточка.
Підхоплюємо другий шматочок тіста і «вкладаємо» його на перший, вже підгорнутий.
Повторюємо маніпуляцію знову і знову, просуваючись до другого куточка.
В результаті ми отримуємо красиву плетену косичку.
Всі вареники викладаємо на присипану борошном тарілку або обробну дошку.
Сирі заготовки відправляємо в морозильну камеру для охолодження.
Через 20-25 хвилин виймаємо з холоду і приступаємо до приготування. У каструлі підсолену воду кип’ятимо і зверху ставимо друшляк.
Порційно готуємо вареники на пару, обов’язково, прикривши кришкою. Як правило, для готовності вистачає близько 6-7 хвилин.
Готові вареники подаємо в гарячому вигляді, додавши маленький шматочок вершкового масла і одну ложку сметани. За бажанням можна додати ягоди для прикраси. Приємного апетиту!
Вареники з вишнею Вареники з вишнею на заварному тісті Заварне тісто для вареників на окропі Заварне тісто для пельменів і вареників Тісто для вареників Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників на молоці