Смажені вареники з вишнею на сковороді нагадають вам пиріжки з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою. У даному рецепті не використовується цукор, тому радимо вам їсти вишневі вареники смажені на сковороді, поливаючи медом і посипаючи цукровою пудрою.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 – 600 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 200 гр.
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Мед – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати вареники з вишнею смажені на сковороді, замісіть тісто. Для початку розчиніть сіль в склянці з водою. Потім воду з сіллю вилийте в ємність, у якій будите замішувати тісто, і поступово введіть просіяне борошно. Спершу замішують помилковою, коли тісто стане густим, і його можна буде вимішувати руками, перекладіть на робочу поверхню, присипану борошном.

Зробіть в центрі тесту поглиблення і влийте туди рослинне масло (1/2 ст. л., олію, що буде використовуватися при смаженні). Продовжуйте вимішувати ще пару хвилин.

Коли тісто стане пружним, збереться в кулю, і не буде приставати до рук, накрийте його рушником і дайте постояти 10-15 хвилин. За цей час підготуйте вишню. Помийте її, видаліть плодоніжки і кісточки (яким зручним вам способом). Потім перекладіть в друшляк і дайте стекти зайвому соку.

Вишня підготовлена, займіться розкочуванням тесту. Розріжте тісто гострим, сухим ножем, попередньо посипаним борошном, на дві частини.

Присипте робочу поверхню борошном. Візьміть одну з частин тіста і розкачати в прямокутний пласт товщиною 3-4 міліметра.

Розріжте вийшов прямокутник на 3 частини. Можете це робити як вертикальними надрізами, так і горизонтальними. В даному випадку, це значення не має.

Потім наріжте смужки на 3-4 частини, при цьому обрізаючи нерівні краї. У вас повинні вийти шматочки тіста квадратної форми.

кожен шматочок тіста покладіть по діагоналі 3 вишні. І скріпіть краю так, щоб вийшли трикутники.

Зліплені вареники викладайте на посипану борошном обробну дошку. Таким чином дійте, поки не закінчаться заготовки тіста.

На плиту поставте сковороду, влийте в неї олію і включіть вогонь. Коли сковорода з маслом розігріється, почніть по одному викладати вареники. Обсмажуйте їх до рум’яної скоринки з кожної сторони. Дуже зручно перевертати вареники кулінарними щипцями.

Обсмажені з двох сторін вареники зніміть зі сковороди і перекладіть на паперовий рушник, який вбере в себе всі надлишки жиру, що залишився на варениках.

Перекладіть готові вареники на тарілки, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Не забудьте разом із ними подати мед, адже вони приготовані без цукру.

Хрустка скоринка, соковита вишня всередині і солодкий мед, що може бути смачніше! Спробуйте і вам обов’язково сподобається.

Смачного!

Вареники Вареники з вишнею Пісне тісто для вареників Пісні вареники з вишнею Тісто для вареників