Смажені вареники з вишнею на сковороді нагадають вам пиріжки з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою. У даному рецепті не використовується цукор, тому радимо вам їсти вишневі вареники смажені на сковороді, поливаючи медом і посипаючи цукровою пудрою.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 – 600 гр.
- Вода – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Вишня – 200 гр.
- Цукрова пудра – за смаком
- Мед – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати вареники з вишнею смажені на сковороді, замісіть тісто. Для початку розчиніть сіль в склянці з водою. Потім воду з сіллю вилийте в ємність, у якій будите замішувати тісто, і поступово введіть просіяне борошно. Спершу замішують помилковою, коли тісто стане густим, і його можна буде вимішувати руками, перекладіть на робочу поверхню, присипану борошном.
Зробіть в центрі тесту поглиблення і влийте туди рослинне масло (1/2 ст. л., олію, що буде використовуватися при смаженні). Продовжуйте вимішувати ще пару хвилин.
Коли тісто стане пружним, збереться в кулю, і не буде приставати до рук, накрийте його рушником і дайте постояти 10-15 хвилин. За цей час підготуйте вишню. Помийте її, видаліть плодоніжки і кісточки (яким зручним вам способом). Потім перекладіть в друшляк і дайте стекти зайвому соку.
Вишня підготовлена, займіться розкочуванням тесту. Розріжте тісто гострим, сухим ножем, попередньо посипаним борошном, на дві частини.
Присипте робочу поверхню борошном. Візьміть одну з частин тіста і розкачати в прямокутний пласт товщиною 3-4 міліметра.
Розріжте вийшов прямокутник на 3 частини. Можете це робити як вертикальними надрізами, так і горизонтальними. В даному випадку, це значення не має.
Потім наріжте смужки на 3-4 частини, при цьому обрізаючи нерівні краї. У вас повинні вийти шматочки тіста квадратної форми.
кожен шматочок тіста покладіть по діагоналі 3 вишні. І скріпіть краю так, щоб вийшли трикутники.
Зліплені вареники викладайте на посипану борошном обробну дошку. Таким чином дійте, поки не закінчаться заготовки тіста.
На плиту поставте сковороду, влийте в неї олію і включіть вогонь. Коли сковорода з маслом розігріється, почніть по одному викладати вареники. Обсмажуйте їх до рум’яної скоринки з кожної сторони. Дуже зручно перевертати вареники кулінарними щипцями.
Обсмажені з двох сторін вареники зніміть зі сковороди і перекладіть на паперовий рушник, який вбере в себе всі надлишки жиру, що залишився на варениках.
Перекладіть готові вареники на тарілки, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Не забудьте разом із ними подати мед, адже вони приготовані без цукру.
Хрустка скоринка, соковита вишня всередині і солодкий мед, що може бути смачніше! Спробуйте і вам обов’язково сподобається.
Смачного!