Це максимально просте і корисне блюдо. Для його приготування вам необхідно знати декілька секретів, які описані в даному рецепті. В результаті страва виходить дуже ніжним, а смак – насиченим і концентрованим.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 450 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Для начинки: –
  • Вишня заморожена – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
  • Для подання: –
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Масло вершкове – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з замороженої вишнею на пару? Для тіста змішуємо в глибокій ємності 200 мл кефіру, 1 куряче яйце, 2 столові ложки цукру і половину чайної ложки солі. Добре розмішуємо отриману суміш. Борошно заздалегідь просіваємо. Бажано зробити це кілька разів, щоб у результаті тісто вийшло пишним. Невеликими порціями починаємо додавати борошно. Постійно перемішуйте тісто з допомогою ложки. Коли вся мука буде в тарілці, продовжуйте вимішувати тісто, але з допомогою рук. Викладіть його на будь-яку плоску поверхню, яку заздалегідь необхідно присипати борошном. Вимішуйте тісто протягом декількох хвилин і сформуйте з нього кулю. Намагайтеся не додавати до тіста ще борошна, так як воно може вийти щільним і твердим. Перекладіть тісто в тарілку і дайте йому постояти протягом 20 хвилин. Не турбуйтеся, якщо ваше тісто вийде пухким.

Для начинки нам знадобиться вишня, цукор і картопляний крохмаль. Перекладіть заморожену вишню в тарілку. За бажанням ви можете промити її в холодній воді. Вона повинна вже бути без кісточок. В іншій ємності змішайте 5 чайних ложок цукру і 2 чайні ложки крохмалю. Завдяки крохмалю сік вишень не буде витікати з вареників.

Коли тісто настоїться, добре розімніть його руками. Тільки після цього розкачайте його до тонкого шару. За допомогою склянки чи спеціальної форми зробіть з тіста невеликі кола. Якщо ви будете використовувати склянку, беріть той, у якого є гострі краї. Намагайтеся робити їх приблизно однакового розміру. Готові гуртки викладіть на дошку і прикрийте їх харчовою плівкою, щоб вони не засохли.

У центр кожного гуртка суміш цукру з картопляним крохмалем. На неї викладіть кілька ягід вишні. Їх кількість може змінюватися в залежності від ваших уподобань. Головне, щоб вареник не порвався в процесі варіння. Для цього добре зліпити його краю. Готові вареники викладайте на дерев’яну дошку, дотримуючись між ними невелика відстань. Прослідкуйте, щоб дошка була присипаний борошном. Інакше вареники можуть прилипнути до її поверхні.

Готувати вареники ми будемо на пароварці. Обов’язково заздалегідь змастіть її вершковим маслом. Готувати вареники варто кількома партіями. Це необхідно для того, щоб була можливість вільно викласти їх на поверхні пароварки. Увімкніть прилад і готуйте вареники зразкове 15-20 хвилин.

Коли вареники будуть повністю готові, перекладіть їх на теплу тарілку. Ви можете нагріти її в мікрохвильовій печі. Перед подачею змастіть вареники вершковим маслом і посипте невеликою кількістю цукру. Ви також можете подавати зі свіжою сметаною. Вареники на пару – це класичний варіант приготування страви. Його рекомендується з’їдати відразу після приготування. Вареники можуть стати відмінним варіантом незвичайного десерту для святкового столу. Ваші гості точно здивуються і не залишаться голодними. Вам варто прямо зараз випробувати цей рецепт.

Вареники Вареники з вишнею Вареники з замороженої вишнею Вареники на кефірі Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників з вишнею, щоб не разваривалось