Поєднання ніжної свинини і соковитого чорносливу – дуже вдале. Важливо вибрати хороший шматок м’яса, це може бути окіст або ніжна шия, а також використовувати якісний чорнослив. Таке блюдо легко може стати окрасою столу. Подавати можна зі свіжими овочами та картоплею – класичне, ідеальне поєднання.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинячий окіст або Свиняча шия – 500 гр.
- Чорнослив – гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сир – 100 гр.
- Петрушка – 3 пучка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати відбивні зі свинини з чорносливом просто! Готуємо необхідні продукти: м’ясо обсушуємо і нарізаємо скибочками товщиною 0,7-1 див. Чорнослив ретельно промиваємо в гарячій воді, заливаємо окропом і даємо постояти десять-п’ятнадцять хвилин. Потім плоди виймаємо і віджимаємо від надлишку рідини. Сир натираємо на крупній тертці. Волоські горіхи ножем ріжемо на дрібні шматочки або подрібнювачем перетворюємо у велику крихту.
Скибочки м’яса викладаємо на обробну дошку і відбиваємо з двох сторін молоточком через харчову плівку. Посипаємо з обох сторін сіллю і чорним меленим перцем. Борошно висипаємо на плоску тарілку. Кожну відбивну укладаємо в борошно і обсипаємо нею м’ясо з усіх боків. Долонями притискаємо борошно до поверхні відбивних.
На сковорідку наливаємо трохи олії і розігріваємо на плиті до гарячого стану. Викладаємо в сковорідку відбиті свинячі шматочки в борошні і обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки. Знімаємо зі сковороди і укладаємо на окрему тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб позбутися зайвого жиру.
На жаростійке блюдо викладаємо відбивні. Чорнослив вручну поділяємо на плоскі половинки і кладемо їх на відбивні по всьому периметру. Зверху посипаємо подрібненими волоськими горіхами.
На волоські горіхи висипаємо тертий сир. Помідор промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі брусочки. На кожну відбивну викладаємо по кілька шматочків помідора.
Ставимо страву з підготовленими відбивними в мікрохвильову піч на пару хвилин на максимальній потужності, щоб сир повністю розплавився.
Прикрашаємо готові відбивні листочками свіжої петрушки і помідорами. Подавати рекомендується в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Відбивні зі свинини на сковороді Кляр для відбивних зі свинини на сковороді Свинячі відбивні в клярі на сковороді