Я частенько готую домашню випічку на сімейні застілля і свята. Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом відкритих біляшів з м’ясом, приготованих на сковороді. Біляші виходять ароматними і сочними. Чудовий варіант для дружніх посиденьок.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Картопля – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати відкриті біляші з м’ясом на сковороді легко! У глибоку миску просійте борошно пшеничне через дрібне сито, додайте сухі швидкодіючі дріжджі, сіль та цукровий пісок, добре перемішайте. Влийте підігріте молоко і вбийте куряче яйце.
Замісіть м’яке еластичне тісто і залиште підніматися.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді. Картопля добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Очищений ріпчасту цибулю і картоплю дрібно наріжте.
Потім додайте м’ясний фарш. Фарш можна використовувати з будь-якого виду м’яса, готовий або приготувати його самостійно. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції.
Підійшло дріжджове тісто обімніть і розділіть на невеликі рівні частини.
Кожну частину розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками в коло.
У центр коржі викладіть приготовлену начинку.
Заліпіть краю таким чином, щоб у центрі залишалося отвір. Залиште на деякий час, щоб біляші підійшли.
Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть біляші отвором вниз.
Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки апетитною.
Ароматні гарячі відкриті біляші з м’ясом подавайте на стіл з свежезаваренним чаєм або кавою.
Насолоджуйтеся смачним і соковитим стравою!
Беляши Біляші з м'ясом і картоплею Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші зі свинячим фаршем Біляші на молоці з дріжджами