Я частенько готую домашню випічку на сімейні застілля і свята. Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом відкритих біляшів з м’ясом, приготованих на сковороді. Біляші виходять ароматними і сочними. Чудовий варіант для дружніх посиденьок.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Картопля – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати відкриті біляші з м’ясом на сковороді легко! У глибоку миску просійте борошно пшеничне через дрібне сито, додайте сухі швидкодіючі дріжджі, сіль та цукровий пісок, добре перемішайте. Влийте підігріте молоко і вбийте куряче яйце.

Замісіть м’яке еластичне тісто і залиште підніматися.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді. Картопля добре вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Очищений ріпчасту цибулю і картоплю дрібно наріжте.

Потім додайте м’ясний фарш. Фарш можна використовувати з будь-якого виду м’яса, готовий або приготувати його самостійно. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції.

Підійшло дріжджове тісто обімніть і розділіть на невеликі рівні частини.

Кожну частину розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками в коло.

У центр коржі викладіть приготовлену начинку.

Заліпіть краю таким чином, щоб у центрі залишалося отвір. Залиште на деякий час, щоб біляші підійшли.

Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть біляші отвором вниз.

Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки апетитною.

Ароматні гарячі відкриті біляші з м’ясом подавайте на стіл з свежезаваренним чаєм або кавою.

Насолоджуйтеся смачним і соковитим стравою!

Беляши Біляші з м'ясом і картоплею Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші зі свинячим фаршем Біляші на молоці з дріжджами